FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

311a Trobada Internacional de Barranquisme – Gorgs 2014

Organyà, l’Alt Urgell – 20, 21 i 22 de juny

El municipi d’Organyà (l’Alt Urgell) acull l’onzena edició de Gorgs els dies 20, 21 i 22 de juny de 2014. Organitzada pel Club Atlètic Santa Fe i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, aquesta tradicional trobada aplega els amants del descens de barrancs i pretén donar a conéixer un indret diferent del país amb possibilitats per a la realització d’aquesta pràctica esportiva.

Organyà, el bressol de la llengua catalana i el lloc en el qual es va localitzar el text més antic escrit en català i en qualsevol altra llengua romànica peninsular, es convertirà en la seu d’aquesta trobada internacional durant tres dies. La petita vila de l’Alt Urgell, protegida per la immensa ombra de la muntanya de Santa Fe, coronada per una ermita situada a més de 1.200 metres d’alçada, compta amb una gran riquesa paisatgística, idònia per a la realització del descens de barrancs.

Durant la trobada internacional de Gorgs, totes les persones assistents gaudiran de la fira de material de marques especialitzades, conferències i ponències sobre diverses temàtiques relacionades amb aquesta pràctica esportiva a càrrec de professionals, tallers de formació i multitud d’activitats diferents.

A més, s’està preparant la publicació Gorgs Organyà. Guia de barrancs, a càrrec d’Edicions Salòria, que recull tota la informació sobre els accessos, els descensos i els retorns d’una quarantena de barrancs, a més de contenir la fitxa tècnica de cada un d’ells. Una guia que es lliurarà gratuïtament a totes les persones participants. El recull de la informació turística de la zona i la il·lustració amb fotografies, converteixen aquesta publicació en una guia imprescindible per a tots els amants d’aquest esport.

L’organització també ha previst una zona d’acampada lliure al municipi, a més de la implicació dels diferents establiments de la zona que ofereixen diversitat d’opcions per a pernoctar a Organyà durant la celebració de la trobada de Gorgs. En el següent mapa podeu veure com arribar a la zona de Gorgs 2014, a Organyà.