FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

14a Trobada Internacional de Barranquisme – Gorgs 2018

Aquesta trobada neix a la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) l’any 2004, amb diferents objectius. L’objectiu principal era i és mostrar als aficionats els barrancs de diferents zones i regions.

La localitat d’Olot acollirà la 14a edició de la Trobada de Descens de Barrancs Gorgs, entre els dies 21 i 23 de setembre.  Amb el suport de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), enguany serà la Colla Excursionista de Sant Julià del Llor qui es farà càrrec de l’organització de les jornades.

La trobada es farà dins el recinte firal d’Olot on hi haurà una zona camper on a partir de les 8:30h del matí fins a les 21h es podrà utilitzar els serveis i la zona de dutxa.

Gorgs és un esdeveniment lúdic i esportiu on un gran nombre d’aficionats i de professionals del món del descens de barrancs es troben per a descobrir noves zones, intercanviar informacions i experiències, aprendre tècniques, renovar equipament, i sobretot, passar una bona estona amb una companyia vinguda d’arreu.

Olot té una orografia ideal per a la pràctica del descens de barrancs, amb la possibilitat de realitzar tant descensos de grans verticals com barrancs d’iniciació. Immersa en una valuosa zona volcànica, la Garrotxa ens brinda també paratges idíl·lics que podem descobrir tot seguint les rutes cicloturístiques o de senderisme, que travessen el seu esplèndid patrimoni natural.

Tallers i xerrades per a tots els nivells

Durant les tres jornades de Gorgs s’organitzen una sèrie de xerrades i tallers relacionats amb el descens de barrancs. El divendres 21 es realitzarà la recepció dels assistents i es farà una xerrada sobre alimentació.

Entre el dissabte 22 i el diumenge 23 es realitzaran tallers sobre equipament i reequipament, material, iniciació al barranquisme, autosocors i grans verticals. El dissabte a la nit també se celebrarà el tradicional sopar de germanor per tots els assistents.

Els participants podran fer barrancs de la zona, a part dels coneguts de Sant Aniol i Les Canals, dels que tenim reservades les places que hi han disponibles per dissabte i diumenge, tindran tots els de la Vall d’en Bas que queda relativament a prop del centre de la trobada. A una hora de cotxe també fins a Queralbs, on es podrà fer el Núria o el Fresser, o parant a Ribes el de La Corba. A una mica més d’una hora es pot arribar fins a Ceret, on hi ha Anelles, Boussous, etc. En el Cercador de Barrancs de la nostra web trobareu informació d’alguns d’ells.

Els participants també podran veure la presentació de l’expedició de Toro Toro i el vídeo de l’expedició Taiwan.
La inscripció inclou una bossa de recepció amb regals, accés a la trobada, sopar de germanor de dissabte, accés a les ponències, formació a càrrec d’instructors i tècnics de l’ECAM, etc.

Les inscripcions per a l’edició del 2018 de Gorgs es poden formalitzar a través del lloc web de la FEEC.

Per qualsevol dubte enviar un correu a barrancs@feec.cat