Gorgs

BREU HISTÒRIA DE GORGS

GORGS va néixer en el si de la Federació Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) el 2004, de la mà dels membres del Comitè de Barrancs.

El seu objectiu era el de conèixer el nombre de practicants a Espanya i arreu del món, difondre l’activitat, oferir al col·lectiu un lloc en el qual compartir experiències, conèixer nova gent i les noves tendències en material i tècnica.

Les edicions de 2007 fins al 2010 es van realitzar de manera conjunta amb la Federació Catalana d’Espeleologia (FCE). L’any 2009 es van afegir les federacions aragoneses d’espeleologia i de muntanya amb la denominació de Gorgs-Mayencos i amb el propòsit de crear en un futur trobades independents.

A poc a poc l’esdeveniment va anar creixent fins a convertir-se en una de les trobades amb més afluència del món, arribant a més de 700 participants en l’any 2009.

El 2007 es va crear el Congrés Internacional de Barrancs, aquest és independent però s’acostuma a celebrar en paral.lel a Gorgs. El Congrés consta de xerrades tècniques, ponències sobre tendències de material, aspectes de geologia, biologia, meteorologia, seguretat, medi ambient, en aquesta edició es realitzaran una sèrie de tallers pràctics, així
com una pràctica Inter-pirinenca.

EDICIONS ANTERIORS