Recomanacions per als esquiadors de muntanya que utilitzen les estacions d’esquí


El nombre d’esquiadors de muntanya que gaudeixen de les pistes de les estacions d’esquí no ha parat de crèixer en les últimes temporades. Per aquest motiu la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i el grup de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) han establert unes recomanacions per a tots els usuaris amb l’objectiu de donar unes pautes de conducta i de convivència bàsiques, buscant alhora una conscienciació de l’esquiador de muntanya i una reducció dels possibles perills i conflictes.

Aquest augment és degut a un canvi d’hàbits socials que fa que cada vegada sigui més popular la pràctica d’activitats esportives com l’esquí de muntanya i que les estacions representin una porta d’accés immillorable a la muntanya hivernal. Molts practicants troben les estacions un lloc segur, amb moltes referències d’orientació i llocs d’avituallament i d’aixopluc.

A més, els esportistes que competeixen en aquesta modalitat esportiva, consideren les estacions d’esquí un lloc idoni i segur pels entrenaments. Aquesta seguretat ha contribuït en gran mesura en una menor incidència de lesions i accidents i en una millora de la qualitat dels entrenaments. En aquest document podeu consultar les recomanacions establertes per als esquiadors de muntanya.

Foto / Miquel Taverna