Notícies - 04/06/2018

La selecció catalana passa amb nota l’exigent prova de Madeira

Curses per Muntanya

Pol Rodríguez  (UEC Olesa de Montserrat) acaba novè i  Montse Martínez (AAE Escola del Treball (SE)) onzena a l’Utra SkyMarathon de Madeira.

La Selecció Catalana de Curses per Muntanya (FEEC) ha viatjat fins a l’illa portuguesa de Madeira per la seva tercera participació internacional de la temporada a les Skyrunner World Series 2018, concretament a l’Ultra SkyMarathon Madeira.

El seleccionador català Fernando Rosa ha comptat amb tres corredors per aquesta prova: Montse Martínez (AAE Escola del Treball (SE)), Eduard Hernández (AE Matxacuca) i Pol Rodríguez  (UEC Olesa de Montserrat).

Pol Rodríguez i Montse Martínez van passar amb nota l’exàmen després dels dubtes generats a Zegama. Rodríguez ha explicat que tot i la lesió de dos mesos, està més que satisfet pel resultat aconseguit a la prova portuguesa.

Les bones sensacions i la tria de córrer sense bastons, determinants pel corredor de la selecció catalana.

Escolta a Pol Rodríguez:

Montse Martínez no va poder repetir el seu top 10 aconseguit en el seu debut a la Xina, però ha sumat una més que meritòria onzena posició que la deixa entre les millors en la classificació general de la combinada.

Edu Hernández, per la seva banda, es va veure obligat a abandonar després del seu bon paper en la cursa disputada a la Xina que obria la copa.

L’Ultra SkyMarathon® Madeira és una cursa per muntanya altament tècnica, de 56 quilòmetres i un exigent desnivell positiu de 4.121 metres, formada per alguns passatges que requereixen coneixements tècnics d’escalada de grau 2.

Madeira va parlar català

El pòdium femení va tenir un clar accent català. En una cursa amb corredors més que il·lustres els noms de Ragna Debats  i Núria Picas van tornar a brillar.

L’holandesa establerta a Catalunya, Ragna Debats (CEM La Cameta Coixa) es va proclamar guanyadora de la cursa 6h45’09”, superant a la sueca Emelie Forsberg (SWE) en menys d’un minut, 6h45’51”. El pòdium el va tancar Núria Picas (AE Mountain Runners del Berguedà) que juntament amb Debats i Forsberg va ser l’única corredora que va aconseguir baixar de les set hores a Madeira, 6h57’25”.

Emilie Forsberg, Ragna Debats i Núria Picas pòdium a Madeire Foto:Albert Jorquera/ISF

Pel que fa a la categoria masculina, el britànic Jonathan Albon (5h47’57”) es va mostrar superior a la resta de participants i va guanyar amb autoritat amb 7 minuts d’avantatge sobre el suec André Jonsson (5h54’43”), que va ser segon. El rus Dmitry Mityaev (5h56’20”) va acabar tercer just per davant de Pau Capell (5h57’08”), que va ser el primer català en entrar a meta en quart lloc.

Pròxima cita per la selecció catalana aquest setze de juny a Itàlia.