FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Formació

Monogràfic d’Excursionisme Hivernal Comarca del Vallès (Tagamanent)

Ratio 1:8

20 de febrer 2020 / 23 de febrer 2020

Les Guilles, Junts pels Camins

Plaça de la Vila, s/n 08593 - Tagamanent

Preu 50 € amb llicència federativa anual FEEC // 60 € sense llicència federativa anual FEEC + la llicència temporal

PRESENTACIÓ I OBJECTIU:

Aquest monogràfic, pretén dotar a l’alumne d’uns coneixements i capacitats bàsiques que li permetin iniciar-se en activitats d’excursionisme en terrenys nevats tipus nòrdic sense esquís.

 

MATERIAL PER CURSETISTA

Roba i equipament adient per la muntanya hivernal, botes de muntanya impermeables, paraneus, ulleres de sol i de tempesta, motxilla de muntanya, raquetes de neu, bastons amb roseta, arva-pala-sonda, cantimplora, menjar per les sortides, farmaciola personal.

Recomanable: altímetre, mapa de la zona, portamapes.

Si es requereix llogar algun material posar-se en contacte amb l’entitat.

 

CONTINGUTS:

– Material i equip: Conèixer el material i equip propi de l’excursionisme hivernal, així com la seva correcta utilització i manteniment.

– Tècniques de progressió: Conèixer la metodologia de desplaçaments, i optimització d’ús dels mitjans propis de l’excursionisme hivernal.

– Orientació i interpretació de mapes en condicions hivernals: Aprendre a interpretar la cartografia tenint en compte la inexistència de camins soterrats per la neu, i interpretar traces existents o itineraris ideals d’obertura de traces.

– Seguretat a la muntanya hivernal: Conéixer els perills afegits al medi natural nevat, i la manera d’identificar-los, així com la prevenció dels mateixos.

– Planificació i logística: Confecció d’itineraris segurs e interpretació de les prediccions meteorològiques i de riscos d’allaus.

 

NORMES DEL CURS

–  Places de 8 a 16 cursetistes. Els inscrits han de ser múltiples de 8, si s’ha arriba a 8 alumnes, s’han d’apuntar en llista d’espera fins arribar a 16 alumnes.

– Caldrà tenir la llicència federativa anual de la FEEC any 2020, o tramitar una llicència temporal pels dies del curs (5€ aprox. per dia).

– Edat mínima 16 anys. Els menors de 18 anys hauran de presentar l´autorització signada de la tutela i adjuntar fotocòpia de DNI (tutors).

– La direcció del curs es reserva el dret de modificar el programa, si les condicions meteorològiques o altres, ho aconsellen.

– La direcció del curs i el seu equip, es reserven el dret d’excloure del curs, qualsevol alumne que demostri desinterès, manca de capacitat, o incompliment de les normes.

– El participant assumeix doncs els possibles riscos que això comporta i es compromet a seguir les instruccions que en cada moment se li doni per part del professorat.

– Els viatges, àpats i pernoctes, inclòs l’alberg, aniran per compte de l’alumne.

 

PROGRAMA

FEBRER

Dijous 20    Presentació i sessió teórica. A les 20.30h a la seu de l’entitat.

Dissabte 22 i diumenge 23         Sortida pràctica amb pernocta a Refugi (a determinar segons condicions nivals).

 

DIRECTOR: Fermí Marco

L’equip docent està format per membres de l’Escola Catalana d’Alta Muntanya-ECAM.

 

El alumne amb llicència federativa anual, que pertanyi a la Divisió Territorial del Vallès, gaudiran d’una subvenció de 10€ en finalitzar el curs amb aprofitament i assistència presencial mínima del 80% de les sessions (fins a exhaurir la subvenció).

Les dones amb llicència federativa anual de la FEEC podran demanar la subvenció “Dona i Esport” i se’ls hi retornarà aproximadament el 20% de la inscripció.