FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Formació

Monogràfic de progressió per crestes Centre Excta. Tarragona (Regió IV)

Ratio 1:6

22 de maig 2021 / 23 de maig 2021

Centre Excursionista Tarragona

C/ Sant Antoni M. Claret, 11, bxos. interior 43002 Tarragona

Preu 40 € preu federats d’entitats de la 4ª vegueria // 50 € amb llicència federativa anual FEEC // 60 € sense llicència federativa anual FEEC + la llicència temporal

PRESENTACIÓ:

Es tracta de progressar pel fil d’una muntanya o unió d’elles ja sigui caminant, grimpant o bé utilitzant tècniques d’alpinisme. No es tracta, de caminar per una cresta. Aquesta activitat requereix: coneixements d’alta muntanya i tècniques d’alpinisme i escalada, tenir una bona condició física – psíquica i no patir vertigen.

 

MATERIAL OBLIGATORI:

Per la 1a sortida pràctica: equip d’escalada (peus de gat, casc, arnés, davallador -assegurador, 4 mosquetons de seguretat, 2m de cordino de 7mm de diàmetre, un parell de cintes de baga plana de 1’5/2m aprox.).

Per la 2a sortida pràctica: equip d’alta muntanya i escalada (botes Trekking i equip per Alta Muntanya, casc, arnés, davallador-assegurador, 4 mosquetons de seguretat, 2m de cordino de 7mm de diàmetre, un parell de cintes de baga plana de 1’5/2m aprox.).

 

NORMES DEL CURS:

– Places: mínim 6 alumnes i màxim 12 alumnes. Els inscrits han de ser múltiples de 6, si s’ha arriba a 6 alumnes, s’han d’apuntar en llista d’espera fins arribar a 12 alumnes.

– Caldrà tenir la llicència federativa de la FEEC de l’any 2021, tipus C o superior, o tramitar la llicència temporal pels dies del curs (5€ per dia, aprox.).

– Edat mínima 16 anys. Els menors de 18 anys hauran de presentar permís patern amb fotocòpia del DNI del tutor/a.

– El participant assumeix doncs els possibles riscos que això comporta i es compromet a seguir les instruccions que en cada moment se li doni per part del professorat.

– La Direcció del curs tindrà la possibilitat de variar el programa previst per causes de força major (condicions climatològiques, etc.)

– L’equip docent es reserva el dret d’excloure a qualsevol alumne que demostri desinterès, manca de capacitat, no respectar les indicacions dels monitors i/o no tenir uns mínims d’educació i respecte envers la resta de companys, monitors i el medi ambient.

Els viatges, àpats i lloguer de material van a càrrec dels cursetistes.

 

PROGRAMA:

MAIG

Dissabte, 22  Sortida pràctica: Lloc a determinar.

Diumenge, 23   Sortida pràctica: Lloc a determinar.

 

DIRECTOR: Joan Olivé.

Tots els instructors són membres de l’Escola Catalana d’Alta Muntanya-ECAM.

 

Subvenció “Dona i Esport”: es retornarà aproximadament el 20% de la inscripció a aquelles dones amb la llicència federativa anual FEEC i que omplin correctament la documentació.

Objectius

- Dominar els aspectes tècnics, tàctics i estratègies a l’hora d’afrontar una cresta.

- Aconseguir autonomia a l’hora de fer una cresta.

- Aplicar tots els aspectes de seguretat propis d’aquest tipus d’activitat.

- Conèixer les característiques del material i l’ús correcte d’aquest.

- Valorar correctament el perill existent en la realització d’una cresta.

- Gaudir a l’hora de fer aquesta activitat.