FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Activitats

46a Renovació de la Flama de la Llengua Catalana

La Flama de la Llengua Catalana es tornar a renovar l’any 2015 per 46a vegada, una renovació que portar a terme la Unió Excursionista Llançanenca i que va arrencar els seus actes el dissabte 31 de gener a Prada de Conflent. La Festa de la FEEC, celebrada el 21 de gener al Born Centre Cultural, va fer un homenatge per reconèixer la tasca dels impulsors i coordinadors de la Flama de la Llengua, a mans de Jordi Mir.

Aquell any, com ja és tradició i seguint el programa d’actes, la flama es va encendre al cementiri del municipi de Prada, on reposen les restes del filòleg català Pompeu Fabra, que morí a Prada de Conflent el dia de Nadal de l’any 1948. Després es va organitzar una visita cultural i una visita a l’Abadia de Sant Miquel de Cuixà, Ria i Vilafranca del Conflent i, amb una revetlla amb l’actuació d’intèrprets de la Catalunya Nord. posteriorment, l’1 de febrer, es va encendre la flama al cementiri de Prada i la va rebre l’ajuntament. Posteriorment un dinar de germanor i d’aquesta manera, la Flama arribà a Llançà.

El president de la FEEC, Jordi Merino, i una nodrida representació de socis i sòcies de la Unió Excursionista Llançanenca i d’altres entitats i clubs, van acudir a Prada de Conflent, on van homenatjar al filòleg Pompeu Fabra i van realitzar diferents activitats. L’entitat de l’Empordà  va pujar la Flama fins a Sant Pere de Rodes la va portar al Monestir de Montserrat, el 22 de febrer.

Cartell de la 46a Renovació de la Flama de la Llengua Catalana
L’abat de Montserrat rep la torxa i encén la llàntia de la Renovació.