FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 26/01/2015

La FEEC reuneix les entitats i els clubs en la festa anual de l’excursionisme i la muntanya al Born de Barcelona

Societat

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) va celebrar la festa anual al Born Centre Cultural de Barcelona el passat 21 de gener. Amb el lema “FEEC 2015, un any de novetats”,  la vetllada va comptar amb el suport de la Secretaria General de l’Esport, l’Agència Catalana de Turisme, El Born Centre Cultural i l’Ajuntament de Barcelona; i amb el patrocini de Sony, Vodafone, Asus, Ksix, Millet, Ternua, Cébé, Cossetània Edicions, el diari Ara, el setmanari El Temps i Moritz.

El president de la FEEC, Jordi Merino, acompanyat de la Junta Directiva, va presentar les diferents novetats de les àrees d’actuació de la Federació, com ara: les actuacions per a les entitats, els programes de formació, la renovació de la xarxa de refugis, el rellançament de la xarxa de senders, les competicions esportives i els canals de comunicació. Durant l’acte també es es van fer els reconeixements als esportistes que han destacat en la temporada anterior d’esports de muntanya, i es va retre homenatge a les persones, les entitats excursionistes i els clubs esportius.

El meteoròleg de TV3, Dani Ramírez, va ser l’encarregat de presentar i conduir un acte al quan van assistir més de 300 persones, la qual cosa va fer que la Sala Moragues del Born Centre Cultural estiguès plena a vessar. Els actes de reconeixements els van tancar: el director del Consell Català de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, Gerard Figueras, i el director de Relacions Institucionals de l’Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports de l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Amador. El final de la festa anual de la FEEC va anar a càrrec d’Halldor Mar, cantant islandès afincat a Catalunya, que va oferir un repertori de cançons del seu últim disc “Winds”.

Reconeixement als esportistes destacats

  • Núria Picas (Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà) i Jessed Hernández (Centre Excursionista Pontsicà) van rebre el reconeixement de la FEEC per haver destacat en la modalitat de curses per muntanya.
  • Ramon Juliàn (Grup Excursionista de Manlleu) i Marieta Cartró (Club Esportiu Universitari d’Enginyers de Telecomunicacions) van rebre el reconeixment de la FEEC per les competicions guanyades en escalada esportiva.
  • Anna Comet (Unió Excursionista de Vic), Marta Garcia (Club Excursionista de Calldetenes), Marta Riba (Club d’Esquí de la Pobla de Segur) i Oriol Cardona (Ski Club de Camprodon), també van rebre el reconeixment pels podis aconseguits en esquí de muntanya.
  • Eduard Marín (Club Alpino de Barcelona) també va rebre el reconeixment per la seva activitat alpinística, guardó que va recollir en el seu nom el director tècnic del Centre de Tecnificació d’Alpinisme de Catalunya, Toti Valès.

Reconeixements al GRAE, el servei del 112 i la UFEC

Durant l’acte també s’ha fet un reconeixement al GRAE dels Bombers de la Generalitat, el qual va recollir el responsable de la Divisió de Grups Operatius Especials, Sebastià Massaguè, i al servei 112 Catalunya, que va recollir el director del Centre d’Atenció i Gestió de Trucades d’Urgència, David Ciudad.

D’altra banda, la FEEC ha fet un reconeixement al president d’Honor de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), David Moner, com a “persona imprescindible per entendre l’esport d’avui dia a Catalunya, especialment des que al 1996 va ser escollit president de la UFEC”.

Entitats excursionistes i persones destacades

La FEEC no tindria sentit sense les entitats excursionistes i clubs esportius, amb la seva trajectòria i història de 25 anys, 50 anys o centenàries, autèntics bastions de la cultura excursionista i l’activitat muntanyenca a Catalunya. Però, sobretot, per la tenacitat, l’entusiasme i el voluntariat de moltes de les persones que les impulsen.

Par això, aquest any, a proposta del Club Alpí de Palamós, es va lliurar l’Ensenya d’Or de la FEEC a Francesc Xavier Gregori i Pons, per “la pràctica i la dedicació a la divulgació social de l’excursionisme i l’alta muntanya, especialment de les activitats d’hivern”. A més, la Federació va fer un reconeixement a Jordi Mir, lingüista i director de les obres complertes de Pompeu Fabra, impulsor i coordinador de la renovació de la Flama de la Llengua Catalana i membre de la Societat d’Amics de la Muntanya de Tremp, el Pallars Jussà.

També es va fer un reconeixement a Bernat Clarella, responsable de la marca d’equipació esportiva Millet, pel seu suport a la Selecció i el Centre de Tecnificació d’esquí de muntanya i la seva implicació en la Copa FEEC-Millet d’esquí de Muntanya per equips de la temporada 2014.

Finalment, també cal destacar el lliurament del XIV Premi Vèrtex 2014 a Iñaki Núñez, pel treball “Excursions per la història de Collserola: 24 itineraris”, un certamen convocat per la FEEC i Cossetània Edicions a través de la revista Vèrtex. El llibre editat es presentarà ben aviat a les llibreries especialitzades de muntanya.