FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Galeria d’imatges de la 46a Renovació de la Flama de la Llengua, de la UE Llançanenca | FEEC

Notícies - 03/03/2015

Galeria d’imatges de la 46a Renovació de la Flama de la Llengua, de la UE Llançanenca

Cultura Societat

La Unió Excursionista Llançanenca ha estat l’entitat encarregada d’organitzar les activitats de la Renovació de la Flama de la Llengua Catalana aquest any. La 46a edició d’aquesta cita històrica, esportiva i cultural que promou la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya es va iniciar al mes de novembre amb una conferència sobre “Pompeu Fabra i la llengua” a càrrec de Jordi Mir a la Casa Cultura de Llançà.

A mitjans del mes de desembre van continuar amb activitats infantils i una exposició dedicades a Pompeu Fabra. Al mes de gener, es va inaugurar una segona exposició realitzada per escolars i es va realitzar la visita a Prada de Conflent, on es va homenatjar al filòleg Pompeu Fabra i es van realitzar diferents activitats. L’entitat de l’Empordà va pujar la Flama de la Llengua fins a Sant Pere de Rodes el 8 de febrer i, finalment, la van portar al Monestir de Montserrat, el 22 de febrer.

Activitats organitzades per la Unió Excursionista Llançanenca

  • Conferència sobre “Pompeu Fabra i la Llengua” a cura de Jordi Mir, a la Casa de Cultura de Llançà, el 22 novembre de 2014.
  • Excursió infantil a l’ermita de Sant Silvestre i gymkhana cultural sobre Pompeu Fabra i la llengua catalana, el 14 desembre de 2014.
  • Inauguració de l’exposició sobre Pompeu Fabra a la Biblioteca Pere Calders, el 19 desembre de 2014.
  • Inauguració exposició de treballs sobre Pompeu Fabra, realitzats pels alumnes de l‘Escola Pompeu Fabra, el 23 gener de 2015.
  • Excursió a Prada de Conflent, visita guiada a Sant Miquel de Cuixà i sopar de germanor, el 31 gener de 2015.
  • Encesa de la Flama de la Llengua Catalana al cementiri de Prada de Conflent, recepció a l’Ajuntament de Prada i dinar de germanor, l’1 febrer de 2015.
  • Portada de la Flama al Monestir de Sant Pere de Rodes. Conferència a cura del professor Jordi Mascarella i de la professorsa Àngels Gardella, sobre literatura empordanesa, i ballada de sardanes al monestir, el 8 febrer de 2015.
  • Portada de la flama al monestir de Prada, encesa de la flama a la llàntia permanent del monestir, conferència a cura de Jaume Comellas, cloenda amb un recital a cura de la Coral Palandriu de Llançà i dinar de germanor, el 22 de febrer de 2015.

Vídeo de la 46a edició de la Renovació de la Flama de la Llengua

Recull d’imatges realitzades per Joan Maria Pau