FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Victòria de Kilian Jornet i Laura Orgué a la Copa del Món de Dolomites | FEEC

Notícies - 21/07/2014

Victòria de Kilian Jornet i Laura Orgué a la Copa del Món de Dolomites

Curses per Muntanya

Exhibició catalana a la segona prova de la Copa del Món de Curses per Muntanya celebrada aquest cap de setmana a Itàlia. Laura Orgué, de la Unió Excursionista Urgellenca, va guanyar el Quilòmetre Vertical de Dolomites el divendres 18 de juliol i, totalment recuperada, dos dies després, la corredora del Salomon Santiveri Outdoor Team ha tornat a pujar al podi amb una espectacular victòria a la Dolomites Skyrace, amb un temps de 2 hores, 26 minuts i 17 segons; just els 17 segons que li han impedit registrar el rècord de la cursa.

Kilian Jornet, del Club Poliesportiu de Puigcerdà, també s’ha pogut lluir a la prova de 22 quilòmetres i ha aconseguit la victòria esperada, malgrat no haver pogut pujar al podi a la cursa vertical dos dies abans. L’esportista del Salomon Team ha fet un temps de 2 hores i 3 minuts, seguit de Ionut Zinca i Tadei Pivk, que han passat per meta dos minuts més tard. En noies el podi l’han completat la gran favorita, Emelie Forsberg, que s’ha vist superada per l’atleta d’Igualada i ha acabat fent una marca de 2 hores i 27 minuts, i Maite Maiora, amb 2 hores i 31 minuts.

Els esportistes de la Selecció Catalana

En els resultats aconseguits també destaquen els corredors de la Selecció Catalana de Curses per Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, amb una 15a posició de Marc Pinsach, de la Colla Excursionista Cassanenca, i una 16a de Nil Cardona, de l’Ski Club Camprodon, a només 9 minuts de Kilian Jornet. Pere Aurellm, del Club Excursionista Callús, ha aconseguit la posició 23a; Jessed Hernàndez, del Club Excursionista Pontsicà, la 26a; Oriol Cardona, de l’Ski Club Camprodon, la 27a; i Pere Rullan, del Centre Excursionista Pontsicà, la 30a.

En noies, Laia Andreu, del Club Excursionista Callús, ha entrat dins el top ten amb una 8a posició, i Anna Comet de la Unió Excursionista de Vic, ha aconseguit la 14a.