FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 17/01/2023

Una trentena de participants a les proves d’accés als cursos de Monitor d’Excursionisme i Instructor d’especialitat

Excursionisme Formació

Aquest passat dissabte a la Nou del Berguedà (Berguedà) s’han fet les primeres proves d’accés de l’any, en aquest cas, les dels cursos de Monitor d’Excursionisme i Instructor d’especialitat. Aquestes proves d’accés es realitzen dos cops l’any, una el gener a la Nou del Berguedà i l’altre el març a Collbató (Baix Llobregat).

Aquest gener s’han presentat uns 30 aspirants. Els participants han hagut de completar un recorregut amb un desnivell de 800 metres i uns 6km de distància i, posteriorment, han fet un circuit d’orientació pel municipi. Per a molts ha estat la primera vegada que feien un circuit d’orientació, activitat que els ajudarà a preparar-se per la formació de Monitor d’Excursionisme.

Les proves d’accés al curs de Monitor d’Excursionisme van dirigides a persones sòcies d’entitats i clubs excursionistes amb llicència federativa que ja tenen un bagatge de muntanya i, en concret, de l’excursionisme. D’altra banda, en el cas dels aspirants a Instructor d’especialitat, aquests ja han d’haver obtingut prèviament la titulació de monitor d’excursionisme o d’instructor d’alguna altra especialitat.

L’objectiu d’aquestes proves és comprovar que els aspirants tenen assolits coneixements tècnics vers l’especialitat a la qual es presenten per poder fer el curs posteriorment. Les proves d’accés són el primer pas de la formació federativa, que té com a objectiu formar les persones que de forma voluntària donen suport i organitzen les activitats de les entitats i clubs excursionistes i de la pròpia federació.