FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 02/06/2015

Un centenar de cuidadors de senders participen en la jornada tècnica celebrada a Montserrat

L’Àrea de Senders de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha organitzat una jornada tècnica adreçada als cuidadors de senders en actiu, socis d’entitats de la Federació. Una autèntica festa del senderisme català que s’ha celebrat aquest dissabte 30 de maig a Montserrat i que ha comptat amb la participació d’un centenar de persones.

Amb un complet programa d’activitats la jornada s’ha organitzat en dues parts: al matí s’ha fet una excursió per Montserrat d’un parell d’hores de durada, resseguint part de la xarxa de senders homologats que hi ha al massís i en la qual una tècnica del Patronat de la Muntanya de Montserrat ha acompanyat als participants. Tot seguit s’ha celebrat una commemoració dels 40 anys del marcatge del primer sender a Catalunya, on s’ha fet un petit homenatge als diferents responsables del Comitè Català de Senders des de l’any 1975 fins a l’actualitat: Joan Cullell i Altimiras, Josep Gómez i Barri, Daniel Oriol i Costa, Enric Aguadé i Sans, Josep M. Jerez i Amat, Albert Pons i Vives, Manolo Barcia i el responsable actual, Josep Casanovas i Redondo. En l’acte hi han participat també el Pare Prior de Montserrat, Ignasi Fossas i el president de la FEEC, Jordi Merino, que ha acompanyat els cuidadors durant el posterior dinar de germanor.

La diada ha acabat amb una xerrada a càrrec de Josep Casanovas, on s’ha fet un repàs a les darreres novetats que s’han portat a terme des de l’Àrea de Senders (la posada en marxa de la nova pàgina web de senders, la creació de la ruta dels Senders del 1714, etc), però on sobretot s’han plantejat possibles línies d’actuació per potenciar encara més un col·lectiu que actualment engloba 102 entitats excursionistes cuidadores, 274 cuidadors i que compta amb 11.000 quilòmetres homologats i senyalitzats.