La preparació per al gran repte d’arribar als peus de l’Everest no para, i aquest cap de setmana l’equip inclusiu del CIM Project ha continuat la seva preparació al cim de Bastiments. Un repte enorme que el grup va superar amb èxit, per un camí amb certa dificultat a causa de la neu i temps canviant.
La pròxima tardor un projecte inclusiu, de cap a peus, plantejarà un nou repte, que promet escriure una nova pàgina a la història de la muntanya del país. Una expedició 100% inclusiva del CIM Project , entitat que forma part de la FEEC, s’ha marcat com a repte arribar fins al Camp Base de l’Everest 5.354m, amb el tradicional trekking des de Lukla.
L’expedició estarà composada per 30 persones i té previst realitzar l’aventura de l’1 al 17 de novembre. Una fita que a més, presenta el valor afegit de ser la primera expedició inclusiva al Camp Base de l’Everest, ja que no s’ha trobat cap document que acrediti que s’hagi fet abans.
Vídeo: Miki Güell VOTV
Mayte Serrat, és la responsable d’aquest projecte, hi explica que tot l’engranatge s’està preparant des del setembre de 2022 “En un principi érem un grup de gairebé 100 persones i a poc a poc s’ha anat reduïnt fins a les trenta actual. Tenim clar que el més prioritari és la seguretat de l’equip i per això hem treballat aspectes tant físics com psicològics de tots els integrants d’aquest” destaca la Mayte.
Serrat recalca que “per algunes de les persones que van venir al Bastiments, fer aquesta ruta, amb aquest desnivell i alçada, és increïble!! Algunes pateixen dolor i molts altres símptomes que les deixa al llit, hores o dies!”
Fer aquesta ruta per algunes persones és increïble
S’ha dibuixat a més un calendari per anar preparant als integrants de l’expedició i que actualment queden encara dues sortides per acostumar-se a l’altitud. Una al Toubkal (4.167m) i una altra al Vignemale (3.298m) “heu de pensar que moltes persones que s’han sumat al projecte i a l’entitat no havien fet mai muntanya i que s’han preparat molt a consciència per aquest repte”.
El fet de ser un grup divers i inclusiu ha obligat també a l’expedició a preparar-se amb estratègies de comunicació i tècniques psicològiques entre els diferents components d’aquesta “per a mi això és una expedició 100% inclusiva on som gent amb malalties i discapacitats molt diverses. Tenim gent amb fibromiàlgia, esclarosi múltiple, paràlisi, ceguesa etc. i totes som part d’aquest equip. No anem al CB de l’Everest amb una expedició amb persones amb discapacitats, som una expedició incusiva” remarca Mayte Serrat
L’expedició, a més a més, tindrà una peculiaritat destacable, ja que serà la primera expedició catalana que es planteja arribar al Camp Base de l’Everest amb una cadira Joëlette. Aquesta serà la segona vegada que una expedició amb una cadira adaptada arribarà al Camp Base de l’Everest.
L’encarregada de la gran expedició recorda emocionada com “a dalt del Bastimes varem ser una sola persona, varem ser un sol pulmó, un sol cor bategant totes juntes”