FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 18/12/2022

Últims quilòmetres de la temporada a la Vall d’en Bas

Garrotxa Curses per Muntanya Curses per Muntanya

La Vall d’en Bas ha estat la seu escollida per a realitzar l’entrega de premis de la temporada de Curses per Muntanya i Raids d’Esports de Muntanya

La diada ha servit per a distingir als guanyadors i primers classificats de la 20a Copa Catalana de Curses per Muntanya, la 10a Copa Catalana d’Ultraresistència, la 12a Copa Catalana de Curses Verticals i la 18a Copa Catalana de Raids d’Esports de Muntanya.

Més d’un centenar d’esportistes de muntanya han estat premiats en aquest acte que s’ha fet amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Vall d’en Bas.

L’acte ha comptat amb la presència del regidor d’esports de l’Ajuntament de la Vall d’en Bas, Lluís Pujiola, el president de la FEEC, Jordi Merino i dels responsable de Curses per Muntanya de la FEEC, Ramon Regí i de Raids d’Esports de Muntanya, Antoni Ricard, que s’han encarregat de fer l’obertura del lliurement de guardons.

Els primers en recollir els seus premis han estat els tres primers classificats de la XVIII Copa Catalana de Raids d’Esports de Muntanya, que aquest any ha arribat a la seva majoria d’edat. L’equip Catraid s’ha emportat aquesta copa seguit del Montanyà Raid Team i Rumb Pirineus

Després de lliurar els premis als tres equips guanyadors s’ha presentat el nou calendari de Raids d’Esports de Muntanya per aquesta temporada 2023. Una temporada on es disputarà la XIX Copa Catalana de Raids de Muntanya. Aquest calendari en breu es publicarà de forma oficial al web de la FEEC.

Dues dècades de Copa de Curses per Muntanya 

El lliurement dels premis de les Copes de Curses per Muntanya va servir per a premiar una temporada llarga que es va iniciar encara amb els freds de l’hivern a les Terres de l’Ebre i que s’ha tancat aquest passat octubre, en plena tardor, a l’alta Garrotxa.

El calendari de curses ha tingut diferents noms propis aquesta temporada. Des del campió, tot terreny, de la XX Copa Catalana de Curses per Muntanya, Marc Ollé (GE Oliana), fins al de la bicampiona de la Copa de Curses Verticals, Georgina Gabarró (GE Oliana), passant per l’ànima del Jordi Bolet (UE Vic), la novata campiona, Natalia González (AD Running Vigia), o els campions de la 10a Copa d’Ultraresistència els imcombustibles Aleix Toda (CE l’Areny) i Belen Simarro (CE Madteam).

Els seus noms han pujat al més amunt del pòdium d’aquesta temporada i s’han emportat els premis més grans de la campanya però la diada ha servit també per a premiar als cinc primers de cada modalitat i a totes les categories on s’ha premiat als tres primers de cada modalitat.

El recorregut ha estat llarg i amb un alt nivell a les Copes de la FEEC. A la 20a Copa de Curses per Muntanya, Marc Ollés ha mantingut un frec a frec amb Genís Porqueres (CE l’Areny) fins a l’última cursa. Una lluita on s’hi va sumar Josep Pagès (CE Maçanetenc) per animar la festa i situar-se al segon calaix del pòdium final. En categoria femenina Natalia González va lluitar contra les seves rivals i contra una lesió però finalement es va imposar a la regular Anna Pujol (CE Madteam) i a una de les joves promeses de les curses per muntanya del país com és la bagenca, Núria Tarragó (FAES).

A la 12a Copa Catalana de Curses Verticals  Georgina Gabarró ha allargat el seu regnat amb el segon títol consecutiu i imposant-se a la seva companya d’equip, Marta Llagostera (GE Oliana) i Núria Tarragó, que va sumar el seu segon bronze, en una temporada per emmarcar . En categoria masculina, Jordi Bolet (UE Vic) no va voler donar opcions al seus perseguidors i va aprofitar la baixa de Pere Rullan per sumar el seu primer títol. Bolet va aconseguir imposar-se a Marcel Romaní (UEC Gràcia) i a Sergi Beltran (EKKE Lleida) que han estat els grans animadors de la campanya.

Els primers en recollir el seu guardor van ser els premiats de la 10a Copa Catalana de Copes d’Ultraresistència on Belen Simarro es va emportar la Copa per davant de Neus Peiró (CE Pedala Cat Baleguer) i d’Alicia Domingo (CE Aritjol) en categoria femenina. Pel que fa als nois, Aleix Toda (CE L’Areny) va fer el doblet amb Campionat de Catalunya i Copa Catalana i no va deixar res per a ningú més. Al pòdium de la Copa l’han acompanyat Isaac Salvat (CE Riudomencs) i Joan Carles Liebanas (CE Madteam).

Cal destacar també els premis a les tres copes de les categories màsters, veterans, juvenils, juniors i cadets en què s’han disputat les diferents competicions.

Els guanyadors de la 20a Copa Catalana de Curses per Muntanya, a més a més dels premis en metàl·lic, han estat premiats amb el guardor especial ASM. L’empresa osonenca, ASM, patrocinadora de la competició, ha regalat a Marc Ollé i Natàlia Gonzàlez, una setmana de lloguer gratuït d’autocaravana.

Aquest però no ha estat l’únic premi especial que s’han emportat els campions. Gràcies a un acord de col·laboració amb l’empresa suïssa, Alpina Watches, els sis campions de les copes de Curses per Muntanya, s’han emportat també un rellotge Alpina Watches amb un valor aproximat de 1.000€.

L’acte es va tancar amb un homenatge a Joan Costa, speaker de les Curses per Muntanya de la FEEC fins aquesta temporada i que a partir de l’any que ve no continuarà en aquesta funció per motius personals que l’han portat a viure lluny de Catalunya.

A més a més es va presentar el nou calendari de Curses que ha de començar aquest pròxim 12 de febrer a la Terra Alta en una nova edició de la Cursa dels Biberons. El calendari és provisional i com es va explicar durant l’acte, les pròximes setmanes es farà públic i oficial al web de la FEEC.

Consulta classificació 20a Copa Catalana de Curses per Muntanya

Consulta classificació 12a Copa Catalana de Curses Verticals

Consulta classificació 10a Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència