FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 16/06/2017

Tretze esportistes de la FEEC reben la distinció d’alt nivell 2017

Curses per Muntanya Escalada esportiva Esquí de muntanya Escalada

Tretze esportistes de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) han rebut la distinció d’atletes d’alt nivell aquest 2017. Així ho ha decidit la Comissió d’Avaluació de l’Alt Rendiment Català, reunida el 14 de juny. Per aconseguir aquesta distinció és necessari participar i aconseguir resultats destacats en les competicions que s’estableixin, en un període determinat entre l’any 2015 i el 2017.

Els esportistes de la FEEC que han rebut la distinció d’alt nivell són: Oriol Cardona (Ski Club Camprodon), Júlia Casanovas (Ski Club Camprodon), Clàudia Galícia (CE Cerdanya Skimo Team), Marta Garcia (CE Cerdanya Skimo Team), Àlex Hernández (CE Berguedà), Kilian Jornet (AE Ekke Lleida), Ramon Julian (GE Manlleu), Jan Margarit (AE Mountain Runners del Berguedà), Mireia Miró (UEC Gràcia), Laura Orgué (UE Urgellenca), Marc Pinsach (CE Cassanenca), Joan Reyné (Ski Club Camprodon) i Marta Riba (CE Pobla de Segur).

‘Ramonet’ en el darrer Campionat d’Espanya d’Escalada de Dificultat Foto / Ivan Torres

Resultats destacats en escalada

Dos esportistes de la FEEC han rebut la distinció d’atletes d’alt nivell en la disciplina d’escalada. Són Ramon Julián ‘Ramonet’ i Àlex Hernández. Els millor resultats de ‘Ramonet’ han estat la victòria al Campionat d’Europa de Dificultat 2015 i al Campionat d’Espanya de Dificultat 2016. En el cas d’Àlex Hernández destaquen la 11a plaça aconseguida a la Copa Juvenil de Dificultat, a Imst, el 2016, i la 6a plaça en categoria absoluta en el Campionat d’Espanya de Dificultat 2015.

Kilian Jornet al Campionat d’Europa Vertical 2016 Foto / ISMF

Resultats destacats en esquí de muntanya

L’equip català és una de les potències mundials en l’esquí de muntanya. Any rere any sumen victòries en les principals competicions internacionals i estatals. Destaquen, entre d’altres vàlids per rebre la distinció, el subcampionat del món aconseguit per Kilian Jornet l’any 2016; la victòria de Laura Orgué a la cursa vertical de la Font Blanca 2016; o la primera plaça de la jove promesa Júlia Casanovas al Campionat d’Espanya Vertical 2017, en categoria júnior.

Resultats destacats en curses per muntanya

El nom de Jan Margarit ha començat a sonar fort darrerament. Desenes de podis avalen a aquest jove de Matadepera que ja es mou entre l’elit mundial. A Zegama va aconseguir la victòria en categoria júnior l’any 2015 i a Fuente Dé, per exemple, es va proclamar campió d’Espanya de Curses Verticals, també en júnior.

Jan Margarit en l’edició 2016 de la Marató de Zegama Foto / Ivan Torres