FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 19/06/2016

Oriol Cardona, campió d’Espanya de Curses Verticals a Fuente Dé. Tretze medalles per la Selecció Catalana

Curses per Muntanya

El Km Vertical Fuente Dé ha acollit per segon any consequtiu el Campionat d’Espanya de Curses Verticals, a l’espectacular entorn de Picos de Europa, el diumenge 19 de juny. La Selecció Catalana de Curses per Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha participat amb un equip de 25 corredors, dirigits pel seleccionador Fernando Rosa i el tècnic Pere Rullan.

L’organització de la prova ha proposat un nou traçat, molt més vertical que en edicions anteriors. 972 metres de desnivell positiu en només 2,6 quilòmetres de distància, amb una línia de meta situada per sobre de l’estació superior del Telefèric de Fuente Dé.

Oriol Cardona es proclama campió d’Espanya de Curses Verticals

El corredor Oriol Cardona (Ski Cub Camprodon), que no partia entre els favorits, ha donat la sorpresa a Fuente Dé. El català ha arribat en un excel·lent estat de forma, fet que ja va deixar palès al Quilòmetre Vertical Zegama-Aizkorri, on va aconseguir la segona plaça. Amb un temps a meta de 33 minuts i 33 segons, Oriol Cardona s’ha proclamat campió d’Espanya de Curses Verticals. “He sortit molt ràpid, al primer tram costava avançar i he decidit intentar estar davant des del principi. A mitja pujada, a una diagonal llarga i planera, he pogut recuperar forces per afrontar l’última part. Una secció molt vertical i tècnica, amb molta pedra, on s’havia de grimpar una mica. Des de baix aquests últims metres es veien difícils de superar. Una cursa de qualitat on m’he sentit molt bé”, comenta Cardona.

El català ha aconseguit un minut de marge sobre el segon classificat, amb 34 minuts i 35 segons, Imanol Goñi, de la federació basca. La tercera plaça també ha sigut per un corredor basc, Íñigo Láriz, amb 34 minuts i 49 segons. Joan Freixa (AE Mountain Runners) s’ha colat entre els 10 millors, 8è, de la categoria sènior masculina amb un temps de 36 minuts i 6 segons.

La basca Maite Maiora, amb un temps de 39 minuts i 46 segons, s’ha proclamat campiona d’Espanya de Curses Verticals. Per darrera seu han entrat la madrilenya Paula Cabrerizo, segona, amb 40 minuts i 31 segons, i tercera, Vanesa Ortega, amb 41 minuts i 50 segons. Les millors catalanes en categoria sènior han sigut Júlia Font (AE Mountain Runners), 11a amb 47 minuts i 43 segons, i Sílvia Leal (CE Pontsicà), 12a amb 47 minuts i 44 segons.

Jan Margarit i Laia Aguilar, campions d’Espanya en categoria júnior

Els joves de la selecció catalana han dominat la categoria júnior, aconseguint el títols de campió i subcampió, tant en categoria masculina com femenina. Jan Margarit (AE Mountain Runners) s’ha proclamat campió d’Espanya amb un temps de 35 minuts i 11 segons. Amb aquesta marca també ha sigut el 5è millor de la classificació general. “Hem sortit separats de la categoria absoluta. He anat agafant distància des del principi i he fet poc més de 35 minuts. Ha sigut la primera vegada que corria amb pals”, explica el nou campió. Marc Traserra (CE Voltreganès ARS) també ha firmat una excel·lent cursa i s’ha emportat el subcampionat, amb un temps de 36 minuts i 20 segons.

Al top 10 masculí júnior també han entrat Adrià Duarri (CE Súria), 4rt amb 37 minuts i 43 segons; Iu Escolà (CE Rubí), 5è amb 37 minuts i 50 segons; i Josep Morales, 8è amb 40 minuts i 17 segons.

En categoria femenina, dues corredores habituals als podis de les curses de casa nostra s’han fet amb la primera i segona plaça. Laia Aguilar (CE Calldetenes) s’ha proclamat campiona d’Espanya, amb una marca de 46 minuts i 49 segons. Maria Beringues (AE Mountain Runners) ha aconseguit el subcampionat, amb un temps de 50 minuts i 34 segons.

Jana Aguilar, campiona d’Espanya en categoria cadet. Arnau Cases subcampió

Els corredors catalans de la categoria cadet també han ocupat les places més altes del podi. Jana Aguilar (CE Calldetenes) s’ha proclamat campiona d’Espanya, amb una marca de 53 minuts i 21 segons. Amàlia Bardolet ha sigut la subcampiona, amb 54 minuts i 1 segon.

Arnau Cases (Espot Esquí Club) s’ha quedat a només 8 segons d’aconseguir el títol de campió. Amb un temps de 37 minuts i 29 segons ha sigut el segon millor a meta en categoria masculina cadet, i s’ha fet amb el subcampionat d’Espanya. La tercera plaça del podi també ha estat per un corredor de la selecció, Isaac Bartí (CE Olot), amb un temps de 39 minuts i 23 segons.

Podi a les categories sènior promesa i veterà femení

Oriol Cardona, a més de guanyar en categoria absoluta, ha sigut el millor de la categoria sènior promesa. També ha pujat al podi, en tercera posició, Jordi Vallès (CE Pontsicà), amb un temps de 37 minuts i 23 segons. En categoria sènior promesa femení Júlia Font, 11a classificada a la general, ha sigut tercera. Sílvia Leal, 12a classificada a la general, també ha pujat al podi de la categoria veterà femení, ocupant el tercer calaix.

Fotografies / Pere Rullan i Fernando Rosa

[table id=194 /]