FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 22/01/2017

Kilian Jornet i Laura Orgué, podi a la Font Blanca

Esquí de muntanya

Arcalís i Arinsal, a Andorra, han estat l’escenari de la cursa d’esquí de muntanya Font Blanca, organitzada per la Federació Andorrana de Muntanyisme, els dies 21 i 22 de gener. La cursa andorrana ha obert un any més el circuit de la Copa del Món d’Esquí de Muntanya de la International Ski Mountaineering Federation (ISMF). A més a més, aquesta és una de les proves amb més tradició dins del calendari de curses open d’esquí de muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC)

Kilian Jornet i Laura Orgué pugen al podi en la cursa vertical

Kilian Jornet (AE Ekke Lleida) ha aconseguit fer-se amb la segona plaça en la cursa vertical, el diumenge. La modalitat vertical, la més explosiva de l’esquí de muntanya, ha comptat amb un recorregut de 730 metres de desnivell positiu, en categoria absoluta, a La Font Blanca. Jornet ha arribat en un grup destacat al punt intermedi de la pujada, al peu del telecadira Les Fonts. En aquest tram ha llançat un atac per intentar deixar enrere els seus rivals: “He provat a mitja cursa i he pujat el ritme. Ens hem quedat tres corredors al capdavant”, ha explicat Jornet.

La cursa s’ha decidit en tram final: “Werner Marti avui ha anat molt bé de cames. He intentat aguantar-lo però no he pogut. Estic content amb el resultat, m’he retrobat amb les bones sensacions”  ha comentat el català. El podi final ha quedat conformat per Werner Marti, primer, amb 26 minuts 55 segons; Kilian Jornet, segon, a 8 segons de distànca; i Rémi Boonet, tercer, a 21 segons.

En categoria femenina Laura Orgué (Club d’Esquí de Fons Urgellet-Cerdanya) ha començat la temporada pujant al tercer calaix del podi. Orgué ha decidit “enfocar la Copa del Món en les verticals, és una disciplina on em sento molt còmoda”. La victòria femenina s’ha decidit en un emocionant esprint on s’ha imposat la sueca Emelie Forsberg, amb un temps de 32 minuts 7 segons, aconseguint finalment tres segons sobre Axelle Mollaret, segona classificada. Clàudia Galícia (CE Cerdanya Skimo Team) ha estat quarta.

Oriol Cardona (Ski Club Camprodon) ha estat segon en categoria espoir, creuant la meta amb un temps de 28 minuts 40 segons.

Sort dispar per els catalans en la prova individual

A diferència de la cursa vertical, els resultats han estat dispars per els catalans en la prova individual del dissabte. Kilian Jornet ha finalitzat en sisena plaça i ha explicat: “No m’he sentit bé els últims dies i m’ha costat trobar el ritme i el to muscular. El nivell al davant sempre és molt alt”. El guanyador en la individual ha estat l’alemany Anton Palzer, seguit de Damiano Lenzi, que ha creuat primer la meta, però una penalització per portar només un pal en l’arribada li ha fet perdre una plaça. Ha completat el podi Xavier Gachet.

També en homes, Oriol Cardona ha aconseguit sumar la primera victòria de la temporada en categoria espoir. En aquesta categoria, segona plaça per Remi Bonnet, i tercera per Federico Nicolini.

Clàudia Galícia ha estat la millor de les catalanes quedant-se a només una plaça del podi, quarta, en una cursa que ha guanyat la francesa Laetitia Roux, intractable un cop més. Segona ha estat Axelle Mollaret, i tercera Emelie Forsberg.

Fotografia / Ivan Torres

[table id=271 /]