FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 13/07/2015

Ramon Julián aconsegueix el Campionat d’Europa 2015 d’escalada de dificultat

Escalada esportiva

L’escalador català Ramon Julián, Ramonet, ha aconseguit la victòria al Campionat d’Europa d’escalada de dificultat, disputat a Chamonix (França), el passat cap de setmana. L’escalador del Grup Excursionista de Manlleu i membre de la Selecció Catalana d’Escalada Esportiva ha aconseguit la medalla d’or després d’una actuació impressionant en la primera competició internacional de la temporada.

Ramonet fa 15 anys que està a dalt de tot, i així ho ha tornat a demostrar aquest cap de setmana a Chamonix, on s’ha endut la victòria del seu tercer Campionat d’Europa de Dificultat, amb una puntuació de 53+. El txec Adam Ondra va quedar en segon lloc amb un 52+, i l’alemany Sebastià Halenke es va endur el bronze amb 52 punts.

La competició femenina va veure increïbles actuacions de l’equip eslovè, Mina Markovic i Janja Gambret, de només 16 anys d’edat, han aconseguir el primer i el segon lloc respectivament, totes dues fent TOP. L’austríaca Jessica Pilz va completar el podi amb 47 punts.

Chamonix, als peus del Mont Blanc, ha estat la primera parada del 2015 IFSC Lead World Cup Series davant d’un nombrós públic assistent. El web de la Federació Internacional d’Escalada Esportiva (IFSC) ofereix tota la informació sobre l’esdeveniment i la classificació completa del campionat. El següent vídeo extensiu ofereix la retransmissió en directe d’aquesta competició.

Fotografies: Quim Hernández