FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Refugi Estanys de la Pera
Foto: Refugi Estanys de la Pera

Notícies - 09/06/2020

Tots els refugis de la FEEC ja tenen data d’obertura i comencen a oferir pernoctes

Refugis

Des del passat 14 de març que tots els refugis guardats de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya han estat tancats com a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19.

L’obertura progressiva va començar el passat dissabte 25 de maig quan tots els refugis ja havien entrat en fase 1, molts van decidir obrir amb aquelles limitacions establertes des dels ens governamentals.

El refugi més matiner va ser el de la Serra d’Ensija que el dijous 23 de maig va decidir obrir el servei de terrassa per begudes i entrepans. El refugi situat al Berguedà ha marcat el seu horari de dijous a diumenge i ja ha obert també mitja pensió amb pernocta per un màxim de 8 persones.

A la serra de Montsant, el refugi de la Morera de Montsant,  va obrir també el dissabte 25 de maig amb servei de restauració a la terrassa amb vistes al Montsant i amb horari divendres de 18h a 21h i caps de setmana de 10h a 21h. A partir d’aquest divendres 12 de juny el refugi obre també la mitja pensió amb pernocta de moment amb un màxim de 16 persones que en cas que siguin unitats famiars com que es disposa d’habitacions reduïdes es pot allargar fins a 22 persones. Les pernoctes amb reserva prèvia es podran fer durant tota la setmana.

I si el refugi de la Morera de Montsant va ser el primer en obrir a la zona sud, a la zona nord al Berguedà,  “l’Estasen” (Pedraforca) i a la Cerdanya, el refugi d’Estanys de la Pera van obrir el servei exterior de terrassa, amb begudes i menjar, també el passat 25 de maig. El refugi d’Estanys de la Pera ja admet mitja pensió amb pernocta per un màxim de 14 persones. Des del refugi Lluís Estasen ja s’ha anunciat també que a partir del 27 de juny s’obrirà el servei de pernoctacions amb només 16 places disponibles, pendets de l’evolució de les fases de desconfinament.

Al mes de juny més refugis de la FEEC han anat obrint portes i així aquest passat cap de setmana, 3 de juny, i també amb servei de terrassa exterior va arrancar el refugi de Sant Jordi (PN Cadí Moixeró). Des del mateix refugi s’ha anunciat que si es vol fer àpat s’haurà de trucar abans al 619 239 860. El refugi ja ofereix pernoctes amb mitja pensió també amb reserva prèvia.

Cas particular pel refugi d’Agulles (PN Montserrat) que ha estat pendent de l’obertura de l’aparcament de Can Massana per poder obrir. El refugi obre ja els caps de setmana amb servei de menjar i begudes.

L’obertura dels altres refugis serà esglaonada durant aquest mes de el juny . El refugi de Certascan (PN Alt Pirineu) té prevista la seva obertura ja amb mitja pensió i pernocta a partir del 15 de juny seguint els protocols establerts per la FEEC . El refugi de Vallferrera (PN Alt Pirineu/Pica d’Estats) ho farà cinc dies més tard el 20 de juny, sense pernoctes i a partir del 13 de juliol amb pernoctes que només deixaran fer 1 nit als usuaris.  El 25 de juny ha anunciat que obrirà també el refugi de Prat d’Aguiló (Serra del Cadí) , sense pernoctes. Aquestes les obrirà a partir de l’1 de juliol amb 15 places disponibles.

El primer dia de juliol han programat tornar el refugi de Colomina (Vall Fosca/PN d’Aigüestortes), amb servei mínim de mitja pensió i regulació de places, i el refugi Ernest Mallafré (PN d’Aigüestortes) que ho farà amb mitja pensió obligatòria i 12 places disponibles.

El refugi de Coma de Vaca (PN Capçaleres del Ter i del Freser),  ja ha anunciat també via les seves xarxes socials que a partir del 27 de juny tornarà a obrir portes i ho farà amb 14 places per a usuaris del refugi.

El darrer refugi en anunciar el seu retorna ha estat  el de  Font Ferrera (PN dels Ports) que recuperarà l’activitat el pròxim 25 de juny amb servei de restauració i 15 places de mitja pensió amb pernocta.

Consulta el protocol de refugis FEEC