FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Fem muntanya

/

Inclusió

Eines Adaptades

La federació posa a disposició de les entitats associades  eines  adaptades de progressió per muntanya,   per dur a terme les activitats dels clubs que així ho necessitin. Podeu consultar les condicions dins de l’apartat de recursos de l’àrea privada.

La cadira Joëlette

La cadira Joëlette està dissenyada per ajudar a persones amb discapacitat motriu, a participar en activitats  a la natura, ja que és una cadira de tipus tot terreny, robusta i manejable. És una eina molt versàtil, adaptant-se a diferents tipologies corporals.

La seva característica clau és la roda central gran, la qual està situada sota la persona que la utilitza i és empunyada per un grup de portadors. A més, compta amb un arnès de seguretat pel seient i té un sistema de suspensió que proporciona estabilitat i comoditat.

És un element que a més de fomentar la inclusió i la participació en espais a l’aire lliure, promou la consciència i la cooperació entre els membres del grup, ja que requereix un esforç col·lectiu en terrenys irregulars.

Serveis: Préstec, venda i formació. 

NWBlind

El dispositiu de guiatge per a marxa nòrdica adaptada, conegut com a “NWBlind”, consisteix en una configuració de cinturons i varetes que permeten a les persones  amb discapacitat visual seguir el moviment de la persona guia durant la pràctica de la marxa.

Aquest dispositiu està format per cinturons amb una sivella d’alliberament ràpid i ajustable, en la qual són fixades les varetes connectades a les platines a través de tancaments d’acer.

El seu propòsit principal és garantir l’accés i la participació segura de gent amb discapacitat visual en l’entorn esportiu, sense afectar el desenvolupament de la tècnica.

Serveis: Préstec i formació. 

Barra direccional

Dos guies fent una demostració de l'ús de la barra direccional per a persones amb discapacitat visual, a Collserola. La barra és de color blau clar amb agafadors blancs en cada lateral, i el centre, on va el B1, està reforçat amb cinta antideslliçant. La barra direccional és una eina adaptada de progressió per muntanya per a persones amb discapacitat visual, que garanteix l’accessibilitat per terrenys complexos o desconeguts.

Generalment, està fabricada amb alumini, material dur i lleuger, i l’interior és buit. La barra mesura uns 2 metres de llargada quan les parts estan plegades i 3 metres desplegades per complet, essent ajustable i desmuntable en tres parts.

L’eina té una textura llisa i suau excepte en la part del mig que té un relleu distintiu, per una cinta absorbent i confortable com de les raquetes de tenis, que permeten a les persones amb discapacitat visual identificar fàcilment la seva posició en la barra.

Serveis: Préstec, venda i formació.