FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 29/05/2018

Terrassa acull diumenge la 53a Festa de la Cançó de Muntanya

Cultura

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) celebra aquest diumenge 3 de juny la 53a Festa de la Cançó de Muntanya. Enguany, el Centre Excursionista de Terrassa ha estat l’encarregat d’agafar el relleu al Centre Excursionista Sant Feliu de Codines per organitzar aquesta festa. Una festa que serveix per aplegar, en diferents indrets de Catalunya, les corals o grups de cantaires de diferents entitats per realitzar un festival de cançons tradicionals, populars i muntanyenques.

La jornada començarà a Terrassa a les 9:00 h del matí amb la rebuda de les diferents corals i un bon esmorzar. El Centre Excursionista de Terrassa ha preparat diferents visites pels voltants de la localitat del Vallès Occidental: a les 10:00 h es visitarà el Museu de la Ciència i, a les 11:00 h, la Masia Freixa.

El concert de la 53a trobada de la Cançó de Muntanya es farà a les 12:45 del migdia, al Centre Cultural el Social. Hi participaran els cinc cors o corals que ja es van deixar veure l’any passat: la Coral la Carena de la Unió Excursionista de Sabadell, la Coral Madrigalistes de Catalunya de l’Agrupació Excursionista de Catalunya, la Coral Núria de la UEC de Gràcia, la Coral La Llum del Centre Excursionista Sant Feliu i els amfitrions del cor CET de Cants del Centre Excursionista de Terrassa.

Un dinar al mateix Centre Cultural posarà punt i final a la festa a les 2 del migdia. El dinar és obert a tothom i cal fer reserva prèvia a través del correu yera73@gmail.com. A les 16:00 h es farà la cloenda de la festa amb el cant dels adéus.

La Festa de la Cançó de Muntanya, des de 1962

El 27 de maig de 1962, durant l’Aplec de Cantaires de Montserrat, va sorgir la idea de celebrar una Festa de la Cançó de Muntanya. En aquells anys, donada la situació política, fer una cantada en català per part de corals excursionistes era impensable. La Coral Catalunya (actualment Coral Madrigalistes de Catalunya), amb el seu mestre Josep Maria Castelló, foren els qui inicialment tiraren endavant la idea.

Davant la prohibició per part de les autoritats per fer aquesta trobada a Vil·la Joana i a tota la província de Barcelona, Francesc Trias i Saperas, president de l’Agrupació Excursionista de Catalunya, aconseguí el permís per celebrar-la a Hostalric, el 9 de maig de 1965.