FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 01/06/2018

Tercera prova internacional per la selecció catalana de curses per muntanya a Madeira

Curses per Muntanya

La Selecció Catalana de Curses per Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) encara la seva tercera prova en el circuit internacional Skyrunner World Series 2018. L’Ultra SkyMarathon Madeira serà la propera parada, el dissabte 2 de juny a Madeira (Portugal).

En aquesta ocasió, el seleccionador Fernando Rosa s’ha emportat tres corredors a la regió portuguesa: Montse Martínez (AAE Escola del Treball (SE)), Eduard Hernández (AE Matxacuca) i Pol Rodríguez  (UEC Olesa de Montserrat).

L’Ultra SkyMarathon® Madeira és una cursa de muntanya altament tècnica, de 56 quilòmetres i un exigent desnivell positiu de 4.121 metres, formada per alguns passatges que requereixen coneixements tècnics d’escalada de grau 2. Els diferents paisatges naturals que encarnen aquesta cursa fan que Santana sigui un dels llocs més espectaculars d’aquest tipus d’esdeveniments esportius. El punt més elevat el trobaran al quilòmetre 13, quan ascendeixin al Pico Ruivo, de 1.861 metres, la muntanya més alta de l’arxipèlag.

La participació de la selecció catalana a la Copa del Món va començar a la Xina, on Montse Rodríguez i Eduard Hernández van situar-se dins del top ten de la competició. Zegama (País Basc) va ser la seva pròxima parada, on dels convocats només hi va competir Pol Rodríguez, ja que Hernández i Martínez es reservaven per aquesta gran cita del calendari internacional.