FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 02/05/2018

La selecció catalana inicia la Copa del Món de curses per muntanya amb dos ‘Top ten’

Curses per Muntanya

Eduard Hernández (AE Matxacuca) i Montse Martínez (AAE Escola Treball) han aconseguit tancar la seva estrena a la  Copa del Món de curses per muntanya entre els deu primers de la classificació.

La prova s’ha disputat a Xina amb un inici a 3.000m i ha arribat fins als 4.600m d’altitud, fet que convertia aquest inici de Copa del Món amb un test important pels corredors . La cursa ha servit com a primer tastet per la selecció catalana de curses per muntanya que tindrà un calendari internacional atapeït aquesta temporada.

La Yading Skyrun (29km/D+2345m) ha estat la primera prova de la Copa del Món ISF i ha situat com a líder provisional en categoria masculina a l’andorrà Òscar Casal després de guanyar la cursa amb un temps de 3h06’26, nou rècord del recorregut asiàtic. L’andorrà ho ha fet després de superar per 25 segons l’anterior registre.  Un americà, Andrew Wacker i un nepalès, Bed Sunuwar han tancat els tres primers llocs de la general.

Edu Hernàndez ha estat el millor corredor català amb un més que destacat sisè lloc el mateix que ocupa ara a la general.

El corredor de la selecció catalana que el darrer any ja va tancar la general entre els deu millors, sembla que ha tornat amb força i que en una temporada on la selecció participarà en més proves, intentarà com a mínim repetir el bon nivell mostrat a la darrera edició. Hernàndez ha explicat que l’aclimatació a l’altitud ha estat un dels principals ‘handicaps’ que s’han trobat els participants a Xina.

En categoria femenina, bon resultat també per a Montse Martínez, que va tancar setena la prova el dia del seu debut internacional amb la selecció catalana.

Montse Martínez assegura que marxa satisfeta i apunta que la dosificació durant el recorregut i l’aclimatació han estat dos condicionants decisius pel bon resultat que ha aconseguit.

El seleccionador català, Fernando Rosa, ha afirmat que està més que satisfet amb aquesta primera presa de contacte amb la competició per les condicions especials que tenia la cursa.

Cal destacar també en categoria femenina el tercer lloc de l’actual campiona de la Copa del Món, la també catalana Sheila Avilés (Buff). Avilés s’ha trobat còmode el dia del seu primer contacte amb una competició on espera poder lluitar per revalidar el títol aconseguit la darrera campanya. La neozelandesa Ruth Croft (2a) i la britànica Holly Page (1a) han acompanya a la igualadina al pòdium de la cursa xinesa.

La pròxima cursa on podrem veure a la selecció catalana de curses per muntanya serà a Euskadi a la Zegama.

Calendari de la Selecció Catalana de Curses per Muntanya: 

27/5/2018 – Zegama (Euskadi)- Copa del Món ISF
2/6/2018- Madeira Skymarathon (Portugal)- Copa del Món ISF
16/6/2018- Livigno (Itàlia) – Copa del Món ISF
23/6/2018- Olympus Maratón (Grècia)- Copa del Món ISF
1/7/2018- Buff Epic Trail (Catalunya) – Copa del Món ISF
22/7/2018 – Dolomites Skyrace (Itàlia)- Copa del Món ISF
29/7/2018- Comapedrosa (Andorra) – Copa del Món ISF
25/8/2018- Ultraks Zermatt (Suïssa) – Copa del Món ISF
26/8/2018- Trofeo Kima (Itàlia) – Copa del Món ISF
1/9/2018 – The Rut (USA) – Copa del Món ISF
13/10/2018 – Limone Extreme (Itàlia) – Copa del Món ISF