FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 15/05/2016

Sis medalles per els juvenils catalans a la Copa d’Espanya d’Escalada de Dificultat

Escalada esportiva Escalada

La Copa d’Espanya d’Escalada de Dificultat ha tancat la temporada al rocòdrom Climbat La Foixarda (Barcelona) amb la competició juvenil, el dia 15 de maig. Més de 80 escaladors repartits entre tres categories, sub 16, sub18 i sub20, disposats a donar-ho tot per arribar fins al punt més alt, i passar la corda per la desitjada cadena.

La fase classificatòria s’ha desenvolupat durant tot el matí. Després de veure el flash que han realitzat els equipadors Edu Marín i Gerard Rull, i Javi Cano, guanyador de la Copa d’Espanya d’Escalada de Dificultat 2016, els joves escaladors han copsat que no seria gens fàcil arribar al top i passar a la final. Vies molt tècniques, de presa molt petita i de resistència.

Tots escaladors del Centre de Tecnificació d’Escalada Esportiva de Catalunya (CTEEC) han aconseguit colar-se a la final. Malauradament, Àlex Hernández (CE Berguedà), que optava a tancar la temporada de copa amb el subcampionat ha estat desqualificat per trepitjar una presa de peu fora dels límits de la via. Els escaladors que han representat al CTEEC a la final han sigut: Rai Suñé (UE Urgellenca), Héctor Bazán (GE Manlleu), Pere Borrell (UE Sabadell), Ton Casas (GE Manlleu), Cedric Lluc (CE Sant Celoni), Olívia Marsella (UE Sabadell), Luna Marsella (UE Sabadell), Rut Monsech (CE Alpicat), Alba Pelfort (CE Uecanoia) i Rut Casas (GE Manlleu). També s’han classificat Maria Benach (CM Sant Llorenç) i Guillem Monsech (CE Alpicat).

Les vies de la final han seguit la línia de les de la fase prèvia i han pujat un o dos graus la dificultat. Molt pocs competidors han arribat fins al top. Algunes de les millors actuacions les han protagonitzat Rut Casas, Héctor Bazán o Maria Benach, quedant-se molt a prop de l’encadenament.

En categoria sub16 masculina la victòria ha sigut per el basc Eneko Carretero. Segon ha sigut Alberto Ginés, i tercer, Héctor Bazán. En categoria sub16 femenina Maria Benach ha sigut primera, Rut Casas segona, i Ana Belén Argudo, de la federació madrilenya, tercera. Olivía Marsella ha sigut la tercera classificada de la categoria sub18, on la basca Muriel Ruiz s’ha fet amb la victòria, i l’extremenya Antia Freitas ha sigut segona.

Un or, una plata i quatre bronzes per els juvenils catalans a la Copa d’Espanya d’Escalada de Dificultat

Aconseguir una medalla a la Copa d’Espanya d’Escalada de Dificultat no és una tasca fàcil… El nivell i la competència són molt alts. Durant aquesta temporada els escaladors de les federacions basca, madrilenya i extremenya han sigut els grans rivals dels joves catalans.

Maria Benach ha sigut l’escaladora catalana més regular durant les tres proves de la copa i ha aconseguit la medalla d’or en categoria sub16 femenina. Pocs punts per sota, Rut Casas s’ha emportat la medalla de plata. El tercer calaix del podi l’ha ocupat Ana Belén Argudo. En categoria sub18 femenina Olívia Marsella s’ha fet amb el bronze, el mateix metall que s’ha penjat Marta Palou (CE Ascensiones Guiadas), que no ha pogut disputar l’última prova a causa d’una lesió.

En categoria masculina sub18 Guillem Montsech ha aconseguit la medalla de bronze. Álex Hernández també ha aconseguit el bronze en categoria sub20, malgrat no haver puntuat a la final barcelonina a causa de la desqualificació. El director tècnic del CTEEC, David Gambús, ha comentat que “arribar a l’excel·lència no és fàcil, però cal treballar per quedar-se el més a prop possible. Els escaladors del centre de tecnificació encara tenen un gran marge de millora”.

Fotografies / Ivan Torres

[table id=202 /]