Notícies - 03/04/2022

Silvia Trigueros i Aleix Toda comencen manant a la Copa d’Ultraresistència

Baix Ebre Curses per Muntanya Curses per Muntanya

La Trencacims, Organitzada pel Club Centre Excursionista Trencacims, ha servit per donar el tret de sortida a la 10a Copa Catalana d’Ultraresistència.

La prova s’iniciava a Paüls ha presentat recorregut exigent i treballat, que ha passat per llocs emblemàtics com el Tossal d’Engrilló (1.072m), la Punta de l’Aigua (1.092m), Joan Gran (1.073m), i L’Espina (1.181m), punt més elevat de la cursa.

El fort vent i el sorprenent fred de principis d’abril a les Terres de l’Ebre, han marcat una cursa que ha portat als participants a recòrrer 75Km amb un desnivell de 5.344m+.

La experimentada esportista basca Silvia Trigueros, una de les caps de cartell de la cursa, no ha deixat opció a la sorpresa i ha deixat veure la seva experiència per sumar la victòria a l’arribada de Paüls. Trigueros, tres cops guanyadora de l’exigent Tor des Geants, va tancar la seva cursa amb un temps de 12h 18min i 41seg. La ventada que van patir les participants en alguns punts exposats va fer encara més dura aquesta estrena en les curses d’Ultraresistència aquesta temporada.

A Trigueros la van acompanyar al pòdium la local Alba Alemanys (CE Trencacims) i la solsonina Laia Gilibets (CE Solsonès), que s’estrenaven en pòdiums de la Copa Catalana d’Ultraresistència amb una demostració d’esforç i tècnica per superar les dures condicions de la cursa.

En categoria masculina el tarragoní, Aleix Toda (CE l’Areny) es va emportar la victòria en una cursa força ràpida malgrat les condicions. Toda va parar el crono amb un temps de 9h 13min 50seg imposant-se per poc més de tres minuts al també tarragoní, Isaac Salvat (Trail.Cat) que va pujar al segon calaix del pòdium. Un pòdium que va reservar el tercer lloc pel local Aitor Tomas (CE Trencacims).

Consulta tots els resultats

Tres proves entre els mesos d’abril i octubre

Enguany, la Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència comptarà amb tres proves. Després de la Trencacims, la següent prova a formar part del calendari serà la Ultra Trail Muntanyes Costa Daurada, organitzada per la secció de muntanya de l’Agrupació Cultural Vila-seca, el 14 de maig. Sortint de Prades (Baix Camp) i amb 65km de distància i 3.300m de desnivell acumulat, aquesta cursa passa per alguns dels indrets més bonics de les muntanyes de la Costa Daurada, com Siurana, L’Arbolí, La Febró, El Bosquet i Capafonts.

La Copa finalitzarà el 22 d’octubre amb la 8a Trepitja Garrotxa Solidària, organitzada pel Centre Excursionista Olot. La prova que decidirà el guanyadors de la Copa tindrà un recorregut de 84km de distància i 4750m de desnivell acumulat. Amb sortida i arribada a Oix (Alta Garrotxa), el traçat descobreix alguns dels indrets més inòspits de l’Alta Garrotxa, passant per les viles de Santa Bàrbara, Sant Antoni, Sant Miquel de Monteia, Gitarriu, Talaixa, Beget, Salarça i Bolòs.

Entre mig de les dues pròximes proves de la 10a Copa Catalana d’Ultraresistència es disputarà el Campionat de Catalunya d’Ultraresistència a la Berga Trail el pròxim 4 de juny.