FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Pau Aguilera
Foto: Pau Aguilera

Notícies - 03/04/2023

Set anys amb més de 40.000 llicències

Excursionisme Entitats Federats

Per setè any consecutiu la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya supera les 40.000 llicències federatives.

Aquest 2023 ha estat el més matiner dels darrers set i el mes de març s’ha tancat amb un total de 40.101 llicències superant el que fins ara era millor registre a aquestes alçades d’any que eren els 39.885 llicències al març de 2022. Un 2022 que ha estat l’any on la FEEC ha tancat amb el número més alt de llicències en els seus 102 anys de vida. Un total 44.653 llicències federatives han servit per a consolidar a la FEEC com a la tercera federació del país només per darrere de les federacions de futbol i bàsquet.

El creixement de la FEEC ha seguit any rere any, després que el passat 2017 se superés per primer cop en tota la història de la federació la xifra de 40.000 federats anuals, que s’havia marcat com un primer sostre. L’any anterior, 2016, el darrer en no arribar a la xifra rodona de 40.000 federats, s’havia tancat amb 39.888 llicències federatives.

Per primera vegada se superen les 40.000 llicències en el primer trimestre de l’any

Des del 2017 la xifra de federats ha augmentat amb el tancament anual fins a tenir la xifra més alta de llicències aquest passat 2022.

La tasca realitzada des de les entitats excursionistes, l’augment de gent que fa activitats de muntanya i la millora en el servei que es dona des de la mateixa federació, han estat factors claus per poder mantenir aquest creixement exponencial en els darrers anys.

Les millores importants en les prestacions de la llicència i en els avantatges per a federats i federades i els nous descomptes en refugis de bona part de la península , han estat algunes de les novetats més rellevants d’aquest 2023.

La FEEC manté la seva postura compromesa amb el territori, la llengua i la cultura del país, vol ser una federació transversal i intergeneracional i oberta a seguir escoltant i aprenent dels canvis que vénen però sense perdre les nostres arrels.

La muntanya té nom de dona 

El creixement exponencial de llicències federatives també experimenta un creixement pel que fa a les llicències femenines. En total aquest mes de març de 2023 la FEEC compta ja amb 15.287 llicències femenines.

Per primera vegada més de 15.000 dones federades el mes de març

El passat 2021 per primer cop es va superar la xifra de les 15.000 llicències femenines anuals, amb un total de 15.610 llicències de dones federades al mes de desembre. Actualment el percentatge s’enfila pràcticament fins al 40% de dones federades a la FEEC. Sent la tercera federació esportiva a Catalunya en nombre absolut de federades. La forta campanya del futbol femení, fa que actualement el futbol superi per 800 llicències a les federatives de la FEEC.

La xifra actual de llicències femenines fa ser molt optimista i es pronostica que es podria batre un nou registre històric superant les 17.000 llicències femenines per primera vegada en els 103 anys d’història que acaba de fer la federació.

La FEEC ha apostat obertament per l’esport i la pràctica de les disciplines de muntanya en femení amb diferents programes dirigits especialment a les dones. A més a més s’ha buscat sempre la paritat en seleccions i centres de tecnificació. Aquest 2023 la nova fornada del CTAC (Centre de Tecnificació d’Alpinisme de Catalunya) composada per dotze joves alpinistes aconsegueix també complir amb la paritat absoluta amb sis noies tecnificades i sis nois tecnificats pel seu alt nivell mostrat a les proves.

Des de la FEEC es vol agrair als federats i federades la confiança demostrada i se seguirà treballant per entre tots i totes potenciar els valors de la muntanya. Valors que mantenen un repte molt important els pròxims anys en la preservació i conservació del que més ens agrada.