FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Refugi de Certascan nevat i practicant d'Esquí de Muntanya Foto: Refugi Certascan
Refugi de Certascan nevat i practicant d'Esquí de Muntanya Foto: Refugi Certascan

Notícies - 28/11/2022

Descomptes als refugis 2023

Excursionisme Refugis

Qui pot tenir descompte a partir de l’1 de gener del 2023?

A partir de l’1 de gener de 2023 entra en vigor un nou sistema de descomptes a la majoria dels refugis de muntanya de l’estat espanyol, inclosos els gestionats per la FEEC.
Les Federacions d’Aragó, Catalunya, Astúries i Navarra hem assolit un acord anomenat CORRESPONDÈNCIA MÚTUA DE REFUGIS, el qual estableix un sistema de descomptes per als federats i federades, i una compensació per als gestors dels refugis que els apliquen.
D’aquest acord participen totes les Federacions que s’hi hagin volgut adherir, i a partir de l’1 de gener de 2023 només els seus federats i federades gaudiran de descomptes als refugis. L’acord està obert a la incorporació de refugis d’altres federacions, de manera que s’incrementi el nombre de refugis que ofereixin aquests descomptes i esportistes que en puguin gaudir.
Podeu consultar tant la llista de refugis com les Federacions actualment adherides a la web: www.correspondenciarefugios.org

És important ressaltar que, des de l’1 de gener de 2023 als refugis de les federacions d’Aragó, Astúries, Navarra, País Basc ja no estarà en vigor el descompte per als usuaris del conveni de Reciprocitat europeu, que gestiona la FEDME a Espanya. Fins ara, en aquests refugis s’aplicaven descomptes a les llicències FEDME i als estrangers del Conveni de Reciprocitat.

És a dir,  els federats i federades de la FEEC amb la llicència federativa de la FEEC no caldrà que habilitin la llicència FEDME per tenir descomptes en aquests refugis.

Amb la llicència FEEC descompte als refugis d’Aragó, Navarra, País Basc i Astúries

A partir de l’1 de gener del 2023 només s’aplicaran descomptes a les llicències federatives de les Federacions adherides a la Correspondència Mútua de Refugis.

Les noves llicències federatives que es podran començar a tramitar a partir d’aquest 2 de desembre inclouran el nou logotip de correspondència mútua.
Important ressaltar que ara amb les llicències de les federacions adherides es tornarà a tenir descompte als refugis de la  FEEC , que no es tenien fins ara ni amb l’habilitació FEDME, a més de a la resta de refugis adherits a la Correspondència Mútua.
Cada Federació Autonòmica ha decidit adherir-se o no a la Correspondència Mútua (FEDME ha declinat participar a l’acord), fent possible, així, que els seus federats i federades obtinguin descompte als refugis que formen part del conveni. Així, els federats i federades d’aquesta Federació, sigui la seva llicència FEEC o FEDME, tindran descompte. De la mateixa manera, si una Federació ha decidit no adherir-se a la Correspondència Mútua de Refugis, els federats i federades no tindran descompte, siguin llicències autonòmiques o FEDME.

FEDME segueix ostentant la representació d’Espanya al Conveni Europeu de Reciprocitat, i per tant per tenir descomptes a molts dels refugis d’Alps o Pirineu Francès, cal tenir la llicència FEDME.
L’acord de Correspondència Mútua de Refugis cerca crear un marc que permeti un millor manteniment i sostenibilitat dels refugis de muntanya, unes instal·lacions difícils i costoses de gestionar, però imprescindibles per a una pràctica del muntanyisme més segura.
Des de les federacions signants d’aquest nou conveni, entenem que és un acord solidari i coresponsable entre gestors i usuaris.