FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Javi Pec
Foto: Javi Pec

Notícies - 13/06/2022

Rut Monsech i Lluc Macià s’emporten la primera prova de la Copa de Dificultat a Madrid

Escalada esportiva Escalada

Els dies 11 i 12 de juny la sala Indoorwall Torrejón de Ardoz (Madrid) ha estat l’encarregada d’acollir els 183 atletes que han participat en la primera prova de la Copa estatal de Dificultat. Aquesta s’ha celebrat una setmana després de la Copa estatal de Bloc i Velocitat, celebrada a la Plaça Espanya de Madrid, i en la qual les escaladores de la selecció catalana Aida Torres i Rut Monsech van pujar al podi de la Copa de Bloc en segona i tercera posició. Els guanyadors de les categories absoluta femenina i masculina van ser la val·lisoletana Iziar Martínez i l’escalador basc Mikel Linacisoro.

En aquesta ocasió, els escaladors i escaladores catalans tampoc han decebut i s’han emportat dues medalles d’or i una de plata en les categories absoluta masculina i femenina. Lluc Macià i Rut Monsech han estat els millors en la disciplina de dificultat i han pujat al primer calaix del podi. Lau Macià, per la seva banda, també ha rendit de manera extraordinària i ha pujat al segon calaix.

Rut Monsech i Lluc Macià, guanyadors de la primera prova de la Copa de Dificultat

Rut Monsech (Club Excursionista Alpicat) ha demostrat ser la millor escaladora de la categoria absoluta femenina. La via de la final no ha estat gens fàcil, però una insuperable puntuació de 49+ li ha donat l’or a la catalana. En segona posició, amb una puntuació de 46+, ha quedat Iziar Martínez; i en tercera amb una puntuació de 31+, la fortíssima escaladora australiana Angie Scarth-Johnson, la qual compta amb diverses vies de novè grau a la seva motxilla. La catalana Maria Benach (Centre Muntanyenc Sant Llorenç) ha estat a molt poc de trepitjar el podi, amb una puntuació de 31.

En la categoria absoluta masculina la via de la final tampoc ho ha posat fàcil als joves escaladors i cap ha pogut arribar a tocar les cadenes del top. Tot i això, els escaladors catalans ho han donat tot i s’han emportat dues de les tres medalles de la prova. La d’or ha estat per a Lluc Macià (Club Excursionista Esparreguera) amb una puntuació de 34, la de plata per al seu germà Lau Macià (Club Excursionista Esparreguera), el qual ha aconseguit la mateixa puntuació que Javi Cano, 30+, i amb el qual ha desempatat per temps. Aquest últim ha obtingut la medalla de bronze. Per la seva banda, l’escalador català Joel Codina (Club Excursionista Madteam) també ha obtingut una puntuació de 30+, però el temps emprat en aconseguir-la no li ha permès pujar al podi, havent-se de conformar amb una quarta posició.

La segona prova de la Copa de Dificultat, a Vilanova i la Geltrú

Els escaladors i les escaladores d’arreu de la península hauran d’esperar fins després de l’estiu per continuar disputant-se la Copa de Dificultat. Després de la cita de Torrejón de Ardoz, aquesta continuarà a Vilanova i la Geltrú els dies 17 i 18 de setembre. Finalment, la prova que decidirà els guanyadors de la Copa tindrà lloc a Getafe, els dies 8 i 9 d’octubre.

 

Consulta les classificacions de totes les categories