FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Tino Rubio Puig
Foto: Tino Rubio Puig

Notícies - 07/06/2022

Aida Torres i Rut Monsech pugen al podi de la primera prova de la Copa de Bloc a Madrid

Escalada esportiva

Els escaladors i escaladores catalans han brillat aquest cap de setmana a la primera prova de la Copa estatal de Bloc i Velocitat celebrada a l’aire lliure, a la Plaça Espanya de Madrid. En la disciplina de Bloc, han estat les escaladores de la selecció catalana Aida Torres i Rut Monsech qui han destacat per sobre de la resta de competidores i les quals, en la categoria absoluta femenina, han pujat al segon i tercer calaix del podi, respectivament.

Pel que fa a la modalitat de Velocitat, ha destacat l’escaladora catalana Carla Martínez (CE Climbing Team Segle XXI), la qual ha quedat en segona posició. Tot i això, a causa d’un error de muntatge a la via de velocitat, la prova d’aquesta disciplina no puntuarà finalment per la Copa i ha obligat a considerar la cita només com una exhibició.

La primera parada de la Copa estatal de Bloc ha començat el dissabte dia 4 de juny amb unes classificatòries que han deixat en molt bones posicions a Rut Monsech (primera), Aida Torres (segona) i Maria Benach (cinquena), en la categoria absoluta femenina, i a Lluc Macià (setè) en la categoria absoluta masculina.

Durant la segona jornada de la Copa, celebrada el diumenge dia 5 de juny, han tingut lloc les finals que han decidit els guanyadors i guanyadores estatals. Han estat ni més ni menys que els sis millors escaladors de les categories femenina i masculina qui s’han disputat el títol en els quatre blocs de la fase final.

Aida Torres i Rut Monsech, plata i bronze de la Copa de Bloc

L’especialista en bloc, Aida Torres (Centre Excursionista Torelló), no ho ha tingut fàcil en aquest certàmen. La val·lisoletana Iziar Martínez ho ha donat tot des del principi fins al final i, per sorpresa de tots els espectadors, s’ha emportat els quatre blocs de la final al flash, deixant a les seves rivals sense possibilitats d’emportar-se l’or. Tot i això, Aida Torres no ha decebut i s’ha fet amb la medalla de plata després d’aconseguir els quatre tops, amb només alguns intents més que Martínez. Rut Monsech (Club Excursionista Alpicat), per la seva banda, ha completat el podi en tercera posició amb tres tops. Maria Benach (Centre Muntanyenc Sant Llorenç) també ha donat un molt bon espectacle, fent-se amb la sisena posició.

Pel que fa a la categoria absoluta masculina, l’escalador basc Mikel Linacisoro ha estat qui s’ha fet amb el títol de la seva categoria amb tres tops encadenats. Francesco Bosco i Eneko Carretero han completat el podi en segona i tercera posició amb dos tops i quatre zones i desempatant pel nombre d’intents.

Lluc Macià (Club Excursionista Esparreguera), Lau Macià (Club Excursionista Esparreguera) i Joel Codina (Club Excursionista Madteam), per la seva banda, tot i les seves bones actuacions, no han pogut passar de les classificatòries, a causa de les seves setena, tretzena i setzena posicions.

Oviedo i Càceres, segona i tercera parada de la Copa

Oviedo i Càceres seran els pròxims destins que acolliran la segona i tercera prova de la Copa estatal de Bloc i Velocitat. La prova asturiana se celebrarà el 18 i 19 de juny a la Plaça de la Catedral, mentre que l’extremenya serà els dies 10 i 11 de setembre, amb ubicació encara per determinar.

 

Consulta les classificacions de totes les categories