FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Carla López
Foto: Carla López

Notícies - 01/10/2019

Rut Casas i Pau Galofré es proclamen campions de Catalunya d’escalada de dificultat

Escalada esportiva Escalada

Els millors escaladors de Catalunya s’han reunit aquest cap de setmana per competir al campionat de Catalunya d’escalada de Dificultat, celebrat al Pavelló Municipal de Tortosa el dia 28 de setembre i on la UEC Tortosa ha estat l’organitzadora de la jornada. En aquesta edició, han vingut escaladors i escaladores d’arreu de la península.

Els escaladors més joves de les categories sub 12, sub 14 i sub 16 han estat els més matiners i a les 7 del matí arribaven els primers participants. Aquestes categories han estat les encarregades d’obrir el campionat a les 9 amb les fases classificatòries i posteriorment les finals. L’entrega de premis l’han dut a terme Jordi Merino (President de la FEEC), Meritxell Roger (Alcaldessa de Tortosa), Jaume Trilla (President de la UEC Tortosa) i Cinta Espuny (representant territorial de la secretaria general de l’esport i l’activitat física). Una vegada realitzada l’entrega de premis d’aquestes categories s’ha procedit a les rondes classificatòries i posteriorment les finals de les categories absoluta i veterans.

Després de guanyar els darrers Campionats de Catalunya d’escalada en bloc i de velocitat, Rut Casas (Grup Excursionista Manlleu), ha demostrat que també se li dona bé l’escalada de dificultat i s’ha emportat el Campionat de Catalunya d’escalada d’aquesta modalitat. D’aquesta manera tanca els tres campionats de Catalunya d’escalada fent el triplet de victòries.  Aida Torres (Centre Excursionista Torelló) després d’emportar-se una segona posició al campionat d’escalada en bloc, repeteix podi al de dificultat. Maria Benach (Centre Muntanyenc Sant Llorenç) ha tancat el podi femení. Les tres escaladores són membres del CTEEC (Centre de Tecnificació d’Escalada Esportiva de la FEEC).

Podi femení

El podi masculí també ha estat molt disputat i fins a les finals no s’han decidit els tres primers classificats. Pau Galofré (AE Deu Dits), membre de la Selecció Catalana d’Escalada Esportiva ha ocupat el primer lloc del podi masculí. El jove escalador i membre del CTEEC, Héctor Bazán (Grup Excursionista Manlleu) ha quedat en segona posició després de proclamar-se sub campió d’Europa juvenil de bulder. Àlex Hernández (Club Esquí Berguedà), també membre de la Selecció Catalana d’Escalada Esportiva, ha estat el tercer classificat.

Podi masculí

Les jornades han finalitzat amb la corresponent entrega de premis del Campionat de Catalunya i de l’Overall. Els cinc millors escaladors masculins i femenins que han participat als tres campionats de Catalunya (en bloc, de velocitat i dificultat) han rebut una recompensa econòmica.

Guanyadors i guanyadores de l’Overall

La Paraescalada dins el Campionat de Catalunya

La categoria d’escalada per a les persones discapacitades també ha entrat dins el Campionat. Catalunya és la primera comunitat autònoma que ha integrat la paraescalada dins d’un campionat d’escalada.

Albert Guardia (Club Excursionista Sant Quirze), Eloi Vila (CE 2×2 Santpedor) i Georgina Segarra (AE Muntanyencs d’Arenys de Munt), han estat els tres guanyadors del campionat d’aquesta categoria. Dins la secció de limitació de moviments, Marc Puig (AE Matxacuca) ha estat el guanyador.

Classificacions per categories
Sub 12 Femenina
Júlia Benach (Centre Muntanyenc Sant Llorenç)
Maria Farré (Centre Excursionista de Lleida)
Emily Charlotte (Club Excursionista de Gràcia)

Sub 12 Masculina
Roc Vergés (AE Montmell)
Ernest Wojdel (Club Excursionista Madteam)
Serio Miranda (UE de Catalunya Cornellà)

Sub 14 Femenina
Alba Navarro (UE de Catalunya Tortosa)
Martina Torres (Grup Cientifico Excursionista Mataró)

Categoria Sub 14 Masculina
Lau Macià (Club Excursionista Esparreguera)
Merlí Coromina (Centre Excursionista Olot)
Nasser Miguel Martínez (Centre Excursionista Comarca de Bages)

Categoria Sub 16 Femenina
Gal·la Pérez (AE Granollers)
Lucía Miranda (UE de Catalunya Cornellà)
Ivet García (UE de Catalunya Mataró)

Categoria Sub 16 Masculina
Lluc Macià (AE Centre Excursionista Vilassar de Mar)
Dídac Zamora (AE Centre Excursionista Vilassar de Mar)
Òscar Montón (Club Excursionista Madteam)

Categoria Sub 18 Masculina
Joel Codina (CE Madteam)
Guillem Ayuso (AE Bufalà)
Alex Martí (CE Madteam)
Ignasi Lloveras (GM Argentona)

Categoria Sub 18 Femenina
Carla Martínez Vidal (CE Madteam)
Luna Marsella Barberio (UE Sabadell)

Categoria Sub 20 Masculina
Rai Suñé (UE Urgellenca)
Guillem Monsech (CE Alpicat)

Categoria Sub 20 Femenina
Rut Casas (GE Manlleu)

Categoria Veterans Femenina
Natàlia Lanau (UE de Catalunya Tortosa)

Categoria Veterans Masculina
Roger Traveset (Club Muntanyenc Sant Cugat)
Xavier Andreu (Centre Muntanyenc Sant Llorenç)
Manuel Palomino (Club Muntanyenc Sant Cugat)