FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 20/09/2019

Tortosa es prepara per rebre els millors escaladors de Catalunya

Baix Ebre Escalada esportiva

La UEC de Tortosa serà l’encarregada d’organitzar el Campionat de Catalunya d’Escalada Esportiva de Dificultat, el proper 28 de setembre, que se celebrarà al pavelló municipal de Ferreries (Tortosa). La jornada comptarà amb la presència dels millors escaladors del país i amb totes les promeses que actualment estan al Centre de Tecnificació d’Escalada Esportiva de Catalunya (CTEEC) de la FEEC.

El campionat es dividirà en tres blocs: la competició de les categories de paraescalada, les categories sub12, sub14 i sub16 i, finalment, les categories sub18, sub20, abosulta i veterans.

El matí serà el torn dels més petits i de la categoria de paraescalada. Fins a sub16 començaran la fase classificatòria a les 8:30 del matí, i a les 12 h, es disputaran les finals. L’entrega de premis es durà a terme a les 13:30 h. L’inici de la fase classificatòria en paraescalada serà a les 10:30 h, i les categories es dividiran en dos grups: a les 13 h començaran les categories AU1, AU2, RP1, RP2 i RP3, i a les 14:30 h, les B1,B2, B3, AL1 i AL2. L’entrega de premis serà a les 18:45 h.

Per segona vegada a nivell català, la paraescalada tindrà un lloc a les proves oficials amb una exhibició dels paraescaladors catalans, abans de les finals de les categories absolutes.

La fase classificatòria de les categories sub18, sub20, absoluta i veterans començarà a les 15 h i haurem d’esperar fins a les 19 h per veure les disputades finals. Finalment, a partir de les 20:30 es farà l’entrega de premis del Campionat on es coneixeran qui són els campions de Catalunya d’escalada de dificultat.

Premis en metàl·lic pels cinc primers classificats del Campionat

Enguany, els cinc primers classificats en categoria absoluta, masculins i femenins, rebran premis en metàl·lic després de fer el còmput dels tres campionats de Catalunya disputats. Per optar a aquest premi cal haver disputat el Campionat de Catalunya d’escalada en bloc, celebrat el 5 de maig a Sant Cugat, el Campionat de Catalunya d’escalada de velocitat, realitzat el 15 de setembre a Barcelona, i el Campionat de Catalunya d’escalada de dificultat, que es disputarà a Tortosa.