FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 19/10/2021

Rut Casas i Lluc Macià són els nous campions de Catalunya d’Escalada de Dificultat

Maresme Escalada esportiva Escalada

El passat cap de setmana s’han disputat les últimes competicions d’escalada oficials de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, el Campionat de Catalunya d’Escalada de Dificultat i el Campionat de Catalunya de Paraescalada. Enguany, la sala Golem d’Arenys de Munt (Maresme) ha sigut l’escenari del Campionat.

El Campionat de Catalunya d’Escalada de Dificultat ha sigut l’última del petit calendari d’escalada esportiva d’enguany, després del Campionat de Catalunya d’Escalada en Bloc celebrat a la Sala Ingràvita d’Igualada el 10 de juliol i el qual es van emportar Rut Casas (GE Manlleu) i Guillem Monsech (CE Alpicat); i seguit del Campionat de Catalunya d’Escalada de Velocitat disputat el 19 de setembre a la Sala Climbat La Foixarda i el qual van guanyar  de nou Guillem Monsech i Maria Benach (CM Sant Llorenç).

El Campionat de Dificultat, el qual han guanyat Rut Casas i Lluc Macià, ha decidit els campions de les classificacions combinades (Overall). Enguany, el títol de campions absoluts Overall se l’han emportat Rut Casas i Guillem Monsech.

Classificacions de les categories sub12, sub14 i sub16

Els primers a competir en el Campionat de Catalunya d’Escalada de Dificultat van ser, com ja és costum, les categories juvenils sub12, sub14 i sub16. Els nois i noies van poder gaudir d’unes vies exigents proposades pels equipadors Felix Obradó, Gerard Rull i Toti Vales.

En la categoria sub12 femenina va destacar la lluita per la primera posició entre Milena Casetta (CE Madteam) i Júlia Borges (CE Madteam) que finalment es va decantar per la primera, així com la solvència de Manel Navarro (UEC Tortosa) per guanyar el títol de la categoria sub12 maculina.

En la sub14 femenina es van viure emocions fortes amb Geila Macià (Club Muntanyenc Sant Cugat), imposant-se davant de Júlia Benach (Centre Muntanyenc Sant llorenç), la qual va quedar finalment en segona posició, i amb Emily Charlotte Pescetto (CM Sant llorenç), tercera de la categoria, que va posar les coses molt difícils a les dues primeres. Pel que fa a la sub14 masculina, també va haver-hi molts moments emocionants fins al final, resultant en una primera posició d’Ernest Wojdel (CE Madteam) seguida de Roc Vergés (CE Madteam) i Bernat Munné (CE Madteam).

En la categoria sub16 femenina l’andorrana Laia Taulats (FAM) va guanyar la prova tot i que la campiona de Catalunya en aquesta categoria va resultar ser Martina Torres (CE Madteam) en quedar 2a classificada a la competició.

L’espectacle final el van protagonitzar els nois de sub16 masculina, on en una final amb molt de ritme es van veure fins a tres tops dels tres primers classificats, ordenant-se la classificació final pels resultats de la classificatòria. Així, Lau Macià (CE Esparreguera) va resultar campió seguit d’una segona posició de Merlí Coromina (CE d’Olot) i una tercera de Magí Gimenez (CE Madteam).

Classificacions de les categories sub18, absoluta i veterans

A primera hora de la tarda van començar les vies de classificació de les categories sub18, absoluta i veterans.

En la sub18 femenina, Lucía Miranda (UEC Cornellà) es va imposar a Gal·la Perez (AEG), segona classificada, i Txell-Yang Reverter (CM Sant Cugat), tercera, mentre que en la categoria sub18 masculina van tornar a haver-hi emocions fortes amb un triple empat en la via final. Com va passar amb la categoria sub16, la classificatòria va resoldre les tres posicions del pòdium, amb un magnífic Marc Ramírez (CE Madteam) en primera posició per davant de Dídac Zamora (CE Vilassar de Mar), segon classificat, i Ian David (CE Madteam), tercer.

En la categoria veterans un incombustible Jose Enrique Agustí (CM Sant Llorenç) es va imposar amb comoditat per davant de Andrés Sánchez (CM Sant Cugat), segon classsificat, i d’Angel Gonzalez (AE La Bisbal Vertical), tercer classificat.

El plat fort, però, va quedar pel final, on els escaladors i escaladores de la categoria absoluta van realitzar unes vies molt exigents en les classificatòries, marcades per uns resultats molt ajustats.

Amb tot, la gran final, retransmesa en directe pel canal Esport+ i la qual es pot tornar a veure en diferit a través de la plataforma Youtube, va ser emocionant fins al final. No es va veure cap top en les dues categories però els i les finalistes ho van donar tot per pujar al podi. Finalment, en la categoria femenina Rut Casas (GE Manlleu) va superar a les seves rivals, pujant al esglaó més alt del podi, com també ho va fer el 2019, seguida de la fantàstica Aida Torres (CE Torelló), recentment subcampiona de la Copa d’’Europa Juvenil d’Escalada en Bloc i de la fortíssima Maria Benach (CM Sant Llorenç).

En la categoria masculina, un pletòric Lluc Macià (CE Esparreguera) es va fer amb el seu primer Campionat de Catalunya d’Escalada en categoria absoluta, per davant de Guillem Monsech (CE Alpicat) i de Cedric Lluc Milles (CE Sant Celoni). Lluc i Guillem van acabar amb la mateixa puntuació en la final i van haver de recórrer a la fase classificatòria per decantar el títol en favor del primer.

Els paraescaladors també es disputen el títol

El Campionat de Catalunya de Paraescalada celebrat el diumenge va tenir lloc en un ambient més distès però a la vegada ple de moments emocionants. En definitiva, una gran jornada de paraescalada. Els 11 competidors del Campionat van poder gaudir de tres exigents vies a les classificatòries que van permetre als espectadors veure com aquests magnífics atletes donaven un espectacle formidable de superació i de companyonia. Una modalitat, la Paraescalada que si tot segueix com està previst, serà olímpica al Jocs de Los Angeles 2028.

La competició va comptar amb la presència d’Albert Guardia, Sheila Racaj, Miguel “Miki” Matutano, el jove amb un futur prometedor Lluc Rotllant –que també va voler provar-se en la categoria sub18 del Campionat de Catalunya d’Escalada de Dificultat el dia anterior–, Anther Frigola, Marc Puig i Eloi Vila.

Cal esmentar que un bon grup d’escaladors i escaladores de l’Aragó i Navarra van acudir a la cita catalana, la qual els ha servit per a preparar-se per a la pròxima cita, el Campionat d’Espanya de Paraescalada que se celebrarà a Pamplona durant l’últim cap de setmana d’octubre.

Tanmateix, aquest campionat ha servit per a poder presentar l’equipació oficial de l’equip de paraescalada de la FEEC, obtingut gràcies a la col·laboració de Ternua.

 

Classificacions del Campionat de Catalunya d’Escalada de Dificultat

Classificacions Overall del Campionat de Catalunya d’Escalada Esportiva

Classificacions del Campionat de Catalunya de Paraescalada