FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Pau Aguilera
Foto: Pau Aguilera

Notícies - 26/07/2021

Roser Español i Sau Domenech campions de la Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència

Curses per Muntanya Curses per Muntanya

La darrera prova del calendari de la 9a Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència, que s’ha celebrat a Andorra, ha servit per a decidir els campions de la competició.

Roser Español (UE Urgellenca) i Sau Domenech (CEAM Parets CAM) han estat finalment els que s’han emportat el títol després de les tres proves disputades.

Roser Español, una veterana de les curses d’ultraresistència, ha fet valer la seva experiència i regularitat per a mostrar-se pràcticament intractable en tota la competició que es va posar a encapçalar després de la seva victòria a la Ultra de Bastions . La corredora de la Seu d’Urgell, ja havia sumat un tercer lloc en el debut de la competició a la UTB on la catalano holandesa Ragna Debats (CEM la Cameta Coixa) havia dominat clarament la cursa. El tercer lloc a la exigent prova del Solsonès va servir per començar a afiançar un triomf final amb dues victòries clares a Bastions i a Comapedrosa.

A la general Mònica Guilera (CE Penedès) i la veterana i premiada Teresa Forn (CE Cerdanya Pirineus) acompanyen al pòdium final a Roser Español. Les tres dones que han ocupat els tres llocs del pòdium superen els 40 anys i són un clar exemples de la constància i de la resistència d’aquest esport.

Teresa Forn la més veterana del grup, va ser una de les pioneres de la selecció catalana de curses per muntanya i explicava fa pocs mesos a la Vèrtex la seva experiència a l’alta competició. Forn, campiona del món de curses per muntanya l’any 2003, assegurava que se sentia molt afortunada de poder seguir corrent.

Cal recordar que per poder puntuar a la classificació final de la Copa Catalana calia participar en les tres curses del calendari.

Premi a la constància

En categoria masculina la victòria final ha estat per al vallesà, Sau Domenech que ha aconseguit guanyar la Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència sens sumar cap victòria parcial a les tres curses.

El gran dominador en els pòdiums ha estat Pere Aurell (CEM la Cameta Coixa) que va guanyar a la UTB i a Comapedrosa i Bastions va ser per l’igualadí, Marc Ollé (UECANOIA).

La constància i la participació a les tres curses on ha aconseguit puntuar però han portat a Sau Domenech a proclamar-se campió a la general final.

A Domènech l’han acompanyat en els tres primers llocs Gil López (AE Montmell) i Gerard Berroya (FAM).

 

Consulta classificació final de la COPA