FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Pau Aguilera
Foto: Pau Aguilera

Notícies - 08/06/2021

Roser Español i Marc Ollé guanyen la Bastions i presenten candidatura a la general

Ripollès Curses per Muntanya Curses per Muntanya

Marc Ollé (UEC Anoia)  i Roser Español (CEM la Cameta Coixa) es van imposar amb autoritat en la distància Ultra de la cursa de Els Bastions, segona prova puntuable per la Copa Catalana de curses d’ultraresistència.

La prova, que enguany tornava en el seu desè aniversari, es va celebrar a Ribes de Freser i la Vall de Ribes. La meteorologia, un dels interrogants importants abans de la prova,  finalment va respectar la celebració de l’esdeveniment i els corredors van poder gaudir dels espectaculars paisatges del Ripollès.

La Ultra, amb 71 km i 4.700 m +, coronava el Puigmal (2.913m), la resta de cims de l’Olla de Núria i el Balandrau (2.585m), transitava pel Camí dels Enginyers i s’endinsava en els boscos de Campelles, Planoles i Pardines. Aquí, les categories masculina i femenina van ser dominades des del principi per Marc Ollé i Roser Español, que van fer una gran exhibició de forma i de coneixement del terreny, imposant-se sense discussió a la meta de Ribes. Ollé arribava amb un temps de 8:46:56 i Español ho feia amb un crono de 10:24:17. El podi masculí el van completar Alejandro Villarino  (9:04:41) i Quim Duran (AE Vidabona) (9:13:14) i el femení Elodie Varraine (10:59:53) i Sabrina Solana (11:01:02).

Roser Español després d’aquesta victòria es posa líder de la competició i Marc Ollé presenta candidatura per l’última prova a Comapedrosa per intentar proclamar-se campió de la Copa Catalana de curses d’ultraresistència.

La pròxima cita serà el 25 de juliol a la Ultra de Comapedrosa a Andorra.