FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Roger Mestres
Foto: Roger Mestres

Notícies - 23/10/2021

Roser Español i Marc Ollé campions de Catalunya de curses d’Ultraresistència

Garrotxa Curses per Muntanya Curses per Muntanya

Roser Español (UE Urgellenca) i Marc Ollé (UECAnoia) s’han emportat la victòria a la Trepitja Garrotxa que aquesta edició donava també el títol de campions de Catalunya.

Dos dels clàssics de les curses d’ultraresistència del país han fet bons els pronòstics i han alçat el títol a terres garrotxines.

Amb sortida i arribada a la població d’Oix, el recorregut de l’ultra ha permès conèixer la subcomarca de l’Alta Garrotxa en tots els seus límits, passant per raconades espectaculars de la comarca, com el Puig Ou, el Puig de les Bruixes, el Comanegra, Sant Aniol d’Aguja, Beget i Talaixà. Els participants han recorregut un total de 84 quilòmetres amb un desnivell positiu de 4.750 metres.

Doblet de Roser Español en l’Ultraresistència 

Si fa una setmana Georgina Gabarró tancava un doblet històric en emportar-se la Copa Catalana de Curses per Muntanya en línia i vertical, set dies més tard Roser Español ha tancat també una temporada per emmarcar on s’ha proclamat campiona de la Copa Catalana i del Campionat de Catalunya de Curses d’Ultraresistència.

La urgellenca ha volat a la Trepitja Garrotxa i ha tancat els 84 quilòmetres del recorregut amb un temps de 12:17:15 . La veterana corredora ha estat molt superior a les seves principal rivals i ha aconseguit emportar-se un nou títol cap a casa.

Roser Español ha arribat a meta ja quan s’havia fet fosc a Oix i ha tancat la cursa com a desena a la general absoluta, demostrant les dures condicions de la cursa.

Amb la lluna plena com a protagonista a la Garrotxa ha entrat la tarragonina Covi Robles (CE Trail Tarraco) que ha complert també amb els pronòstics i s’ha penjat la plata com a segona a la meta d’Oix, alçant-se per primer cop amb el subcampionat de Catalunya. Robles ha experimentat una progressió important cap a les curses d’Ultraresistència on és un dels noms a tenir en compte dins del panorama català.

El pòdium l’ha tancat Elisa Mas (CE Madteam) que s’ha penjat el bronze en el campionat de Catalunya després d’una lluita amb Olga Sierra (CE Pica d’Estats) per aconseguir aquest tercer lloc. Mas ha superat a Sierra poc abans del penúltim punt de pas a Palomeres i ha aconseguit entrar ben afinada a Oix tercera.

Marc Ollé, títol i rècord

Marc Ollé no ha fallat a la Trepitja Garrotxa i tot i un any molt ple de curses, el de l’Anoia tenia marcat amb vermell la cita a la Garrotxa després d’un gran final de temporada.

Ollé s’ha emportat la cursa i el títol amb un temps de 9:24:32 que ha suposat també establir un nou registre de rècord de la prova garrotxina. Ollé que ja va guanyar a Bastions a la Copa Catalana d’Ultraresistència ha demostrat que és un dels corredors que ha tancat la temporada amb un clar creixement.

Al pòdium tampoc ha fallat Albert Llonch (CEM Vall de Camprodon) que ha entrat a menys de 30 minuts d’Ollé i que ha complert també amb l’etiqueta de favorit en el campionat. El tercer calaix ha estat per Marc Abelenda (CE Banyoles) que a només set minuts de Llonch i que s’ha penjat el bronze en el campionat de Catalunya.

La Trepitja Garrotxa ha comptat també amb dues distàncies més: 53km D+2900m i 23km i D+1200m, aquesta última formant part del calendari de curses Open de la FEEC.

La Trepitja Garrotxa és un esdeveniment solidari. El CE d’Olot destinarà tots els beneficis a la Fundació Albert Bosch, qui treballa en projectes de recerca mèdica infantil.