FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 24/03/2015

Ramonet’ i Marina Valencia es proclamen campions de Catalunya d’escalada de dificultat, a Vic

Escalada esportiva

La Unió Excursionista de Vic ha organitzat aquest cap de setmana la primera prova de la 25a Copa Catalana d’Escalada de Dificultat, que enguany ha estat el Campionat de Catalunya i que s’ha disputat en el marc de les activitats que engloba el Mercat del Ram 2015.

L’escalador osonenc, Ramon Julián “Ramonet”, subcampió del món d’aquesta modalitat, s’ha tornat a imposar i s’ha penjat l’or del campionat, revalidant el títol, al costat de Marina Valencia, que s’ha penjat l’or femení. Dissabte 21 de març s’han realitzat les classificatòries, més tard s’ha disputat la final, on l’escalador del Grup Excursionista de Manlleu ha estat el qui ha arribat més amunt, caient a la penúltima presa abans del top.

El podi masculí l’han completat Pau Jover (Unió Excursionista de Sabadell) i Àlex Hernández (Club Esquí Berguedà), tots dos escaladors del Centre de Tecnificació d’Escalada Esportiva de Catalunya (CTEEC) i membres del Pla Nacional de Tecnificació Esportiva de la FEDME. En noies s’ha imposat l’escaladora del CTEEC, Marina Valencia, del Centre Excursionista de Rubí. El podi l’han completat l’escaladora de la Selecció Catalana d’Escalada Esportiva, Paula Alsina (Grup Excursionsita de Manlleu), i Natàlia Lanau, de la Unió Excursionista de Catalunya de Tortosa.

Categoria sub12, per Gal·la Pérez i Lau Macià

El podi sub12 femení l’han format Gal·la Pérez del Club Centre Excursionista de Caldes de Monbui; Macarena A. Silva de la Unió Excursionista de Sabadell; i Clara Molina del Club Excursionista de Ripoll. En nois, el podi del campionat ha estat per Lau Macià del Club Excursionista d’Esparreguera; Víctor Querol de La Lira Vendrellenca; i Marc Ramírez del Club Excursionista Uecanoia.

Categoria sub15, per Rut Casas i Héctor Bazán

En categoria sub15 femenina s’ha penjat l’or Rut Casas del Grup Excursionista de Manlleu i membre del CTEEC, acompanyada per la plata de Maria Benach del Centre Muntanyenc Sant Llorenç i el bronze d’Alba Pelfort, del Club Excursionista Uecanoia i també membre del CTEEC. En nois el podi ha estat per Héctor Bazán del Grup Excursionista de Manlleu, Lluc Macià del Club Excursionista d’Espaarreguera, i Cedric Lluc del Centre Excursionista de Sant Celoni.

Categoria sub18, per Olivia Marsella i David Romero

En categoria sub18 femenina només han disputat la prova tres noies, Olivia Marsella de la Unió Excursionista de Sabadell i membre del CTEEC ha acumulat 100 punts, seguida de Fiona Romero i Bruna Autet, ambudes de la Unió Excurisonista de Vic. En nois David Romero del Club Excursionista Reddis s’ha imposat, seguit de Guillem Monsech de l’Associació Esportiva Via Boulder, i Manu Garcia de l’Associació Esportiva Centre Excursionista de Vilassar de Mar.

Categoria de veterans, per Xavi Andreu

Per la seva banda, Xavi Andreu (Centre Muntanyenc Sant Llorenç) ha guanyat en categoria de veterans, junt amb el 2n i 3r classificats, Andrés Sánchez (Club Muntanyenc Sant Cugat) i Oriol Rosell (Centre Muntanyenc Sant Llorenç).

Foto de Ramon Julian: M. Alba
Fotografies de la competició: Quim Hernández