FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 24/04/2017

Ramon Julián i Francis Guillen guanyen la segona prova de la Copa d’Espanya d’Escalada de Dificultat

Escalada esportiva Escalada

La Selecció Catalana d’Escalada Esportiva de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha participat a la segona prova de la Copa d’Espanya d’Escalada de Dificultat, a Madrid, el dia 23. Els joves del Centre de Tecnificació d’Escalada Esportiva de Catalunya (CTEEC) també van participar, en la primera de les jornades competitives, el dia 22.

Ramon Julián i Francis Guillen, or a Madrid. Triplet femení per la selecció

El rocòdrom Sputnik Climbing ha acollit la segona cita de la copa estatal. La competició s’ha pogut seguir en streaming a través de les xarxes, apropant la prova i l’escalada a tots els seguidors d’aquest esport. L’escalador de la selecció catalana Ramon Julián ‘Ramonet’ (GE Manlleu) ha estat el millor en la fase final, aconseguint un moviment més que el segon classificat, Éric López, de la federació madrilenya, i s’ha emportat la victòria. Ramonet es posa líder en la classificació general després d’aconseguir també l’or en la primera prova, a Pamplona.

Àlex Hernández (CE Berguedà) s’ha quedat a només d’una plaça del podi, realitzant una bona actuació, arribant al mateix punt que els seus contrincants. La classificació s’ha decidit pel temps invertit en escalar la via. Guillem Montsech (CE Alpicat), el més jove de tots els escaladors a la final, ha aconseguit una meritòria sisena plaça.

https://www.instagram.com/p/BTPFREFFB35/?taken-by=sputnikclimbing

La selecció catalana ha donat la campanada en categoria femenina. Les escaladores que han representat a Catalunya han ocupat les quatre primeres places del podi a Madrid. Francis Guillen (CE Sant Quirze) ha estat l’única en aconseguir arribar al top en les finals i s’ha fet amb la medalla d’or. Per darrera seu Rut Casas (GE Manlleu) ha estat segona i Helena Alemán (CM Sant Llorenç), tercera. Marta Palou (CE Ascensiones Guiadas) ha tancat la triomfal participació femenina amb una quarta posició.

Amb aquest resultat Francis Guillen encapçala la classificació general de la copa i Marta Palou es col·loca en tercera posició.

Sis medalles pels escaladors catalans juvenils

La competició juvenil ha tingut lloc en la primera de les dues jornades de copa. Els escaladors catalans han realitzat un bon paper i s’han penjat un total de sis medalles.

En categoria sub16 femenina el podi ha estat íntegrament català. Rut Monsech (CE Alpicat), membre del CTEEC, ha estat primera, lluitant en una via final molt exigent. Maria Benach (CM Sant Llorenç) ha estat segona i Aida Torres (CE Torelló), tercera. En sub16 masculina Lluc Macià (CE d’Esparraguera) ha estat segon.

En categoria sub18 femenina Rut Casas ha aconseguit la medalla d’or. Excel·lent resultat per la de Manlleu, que a més ha pujat al segon calaix del podi en categoria absoluta. Àlex Hernández ha aconseguit l’or en la categoria sub20 masculina.