FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 09/09/2020

Primera concentració alpina dels nous membres del CTAC

Alpinisme Alpinisme

El Centre de Tecnificació d’Alpinisme de Catalunya ha arrencat novament la temporada amb una concentració alpina després del parèntesi obligat per la crisi de la Covid-19. A finals d’agost, es va poder realitzar la primera concentració alpina amb els nous membres del CTAC que van sortir de les proves d’accés del passat gener i que van estar acompanyats pels tècnics Roger Cararach i Marc Toralles.

L’objectiu principal d’aquesta concentració va ser la formació en encordament i rescat glaciar, unes pràctiques que van poder fer al Glacier Blanc dels Écrins (França) i que són una base absolutament necessària per a poder desenvolupar activitats alpines amb seguretat i autonomia. Un cop finalitzada aquesta formació van posar l’objectiu en grans itineraris alpins, on la característica principal és la seva llargada i complexitat més que les dificultats pures.

  • Ailefroide Occidentale : Pilier Central (voie Devies – Gervasutti) 1100m ED- 2 cordades.
  • Mont Pelvoux – Pointe Puiseux : Arête N 1130m MD
  • Barre des Écrins : Pilier S 1300m MD 2 cordades (una integrament femenina)
  • La Meije – Grand Pic : Mitchka 800m ED
  • Aiguille Dibona : Visite obligatoire 400m MD (cordada femenina)

A part d’aquests grans itineraris es van escalar nombroses rutes de roca per la zona dels ecrins i rutes normals a cims del massís.

Destacar que aquestes escalades són una bona mostra de l’alt nivell de les noves fornades d’alpinistes que venen. Els tècnics del CTAC (Marc Toralles i Roger Cararach) van valorar molt positivament, la bona convivència del grup i l’experiència que els hi va aportar l’escalada d’aquests itineraris per a un futur poder afrontar escalades de més compromís.