FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Roger Cararach
Foto: Roger Cararach

Notícies - 13/02/2020

El CTAC enceta temporada amb nous membres

Alpinisme Alpinisme

El Centre de Tecnificació d’Alpinisme de Catalunya ha arrencat temporada amb el nou equip que va sortir de les proves d’accés del passat gener. Dotze joves alpinistes van dur a terme la concentració el cap de setmana del 7 al 9 de febrer amb sortida des del poble de Bielsa (Osca), acompanyats pels tècnics Roger Cararach i Marc Toralles.

Divendres es van dirigir a la boca nord del túnel per fer pràctiques de vies en gel de diversos llargs i posar en comú les metodologies de cadascú, per tal de valorar els espectes negatius i positius de forma individualitzada. Alhora es van repassar totes les maniobres de seguretat per a poder fer cordades autònomes.

El dissabte es vam dirigir al sector de Las tres Marías de Pineta per escalar el poc gel disponible d’enguany. Aquí van fer tres vies: El mago de pineta WI5 M6, La mariajo WI5+ i Helada madrina WI4+.

El diumenge, ja més cansats, es van dirigir a Peña montañesa a la Espluga de las golondrinas, per escalar vies semiequipades. Aquí es van aventurar amb quatre vies: Los mozos del quemadillo 7b+/A2, La fuga del trama 7a, Petit bombón 7a i La primera linea 6b.