FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Carla López
Foto: Carla López

Notícies - 01/07/2021

Pere Rullan i Marta Molist correran al Mundial de Curses per Muntanya

Alta Ribagorça Curses per Muntanya Curses per Muntanya

Ja falta poc perquè arribi la cita més esperada de l’any per les curses per muntanya. Entre el 8 i l’11 de juliol se celebrarà a la Vall de Boí la pròxima edició de la Buff Epic Trail Mountain Festival que aquest any serà la seu del Mundial de Curses per Muntanya (ISF). En aquesta edició, hi acudiran els corredors de la selecció catalana Pere Rullan (La Molina CE) i Marta Molist (CE Penedès). Aquesta cita tant important estava programada pel mes de juliol del 2020, però a causa de la crisi de la Covid-19, es va haver suspendre definitivament i ajornar fins a aquest 2021.

Al Mundial es disputaran les tres disciplines de curses per muntanya: Vertical, Skyrace i Ultra. Rullan prendrà part de la prova vertical, en un recorregut de 2,8 quilòmetres i 1.000m de desnivell positiu, mentre que Molist ho farà en la Skyrace de 42km i un desnivell positiu de 2.900m. Per la seva banda, la SkyUltra tindrà un recorregut de 68km i 5.000m de desnivell positiu acumulat.

Aquesta prova tant esperada promet grans coses per als dos corredors catalans. Pere Rullan compta a una llarga i exitosa trajectòria en la disciplina Vertical. De fet, a nivell català ha arrassat en quasi totes les proves verticals i és el campió de Catalunya de les últimes tres edicions. Per la seva banda, Marta Molist també ha demostrat el seu alt nivell els darrers anys en les curses per muntanya i fins i tot aquest any ha aconseguit la medalla d’or al campionat estatal d’ultraresistència a Tenerife.

En total, s’entregaran 27 medalles repartides en les diferents categories i disciplines, a més del títol mundial així com el títol combinat entre les proves Vertical i l’Skyrace. Així també, en aquesta edició per primera vegada no hi haurà format Open i només podran participar seleccions nacionals.

Característiques de la Buff Epic Trail Mountain Festival

La localitat de Barruera (Alta Ribagorça) a la Vall de Boí serà qui acollirà aquest mundial de Curses per Muntanya. A més a més, en el mateix marc de la competició, també es podrà participar en altres activitats d’esport i oci familiar a la natura. Entre aquestes, marxa nòrdica, ioga, música, BTT, senderisme i moltes més.