FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Fedme
Foto: Fedme

Notícies - 06/06/2021

Marta Molist i la selecció femenina s’imposen a Tenerife

Curses per Muntanya Curses per Muntanya Seleccions catalanes

La selecció catalana de curses d’ultraresistència tornava a l’estatal de l’especialitat amb el cartell d’una de les favorites i el combinat nacional no va decebre a les espectatives creades.

Un nom propi, el de Marta Molist (CE Penedès) que ha sobresortit i un cop més el col·lectiu que ha demostrat l’alt nivell de les corredores i els corredors per muntanya catalans.

La selecció dirigida per Fernado Rosa a la Tenerife Blue Trail, que exercia de Campionat d’Espanya de curses d’ultraresistència, ha tornat a a ensenyar una de les seves millors cares.

En categoria femenina, Catalunya no ha tingut rival i ha sumat la victòria absoluta per equips amb una selecció formada per Marta Molist, Montse Martínez (CEM la Cameta Coixa), Clàudia Tremps (AE Vidabona) i Marta Muixí (AE Diedre).

Les quatre components de la selecció han entrat entre les quinze primeres a la general amb la victòria de Molist i un setè lloc de Montse Martínez, un novè lloc de Clàudia Tremps i el quinzè lloc de Marta Muixí, emportant-se d’aquesta manera una victòria còmode per al combinat català.

Marta Molist campiona

L’or de l’equip femení no ha vinvgut sol, ja que Marta Molist ha aconseguit també la victòria individual en categoria femenina. Molist ha aconseguit tancar els 74 quilòmetres i  8.674 m+ amb un temps de 7h i 35min.

Marta Molist s’ha jugat la victòria durant bona part de la cursa amb i l’especialista en ultres, la manxega, Gema Arenas.  Molist i Arenas han anat rotant en el primer lloc de la cursa fins a mitja cursa, fins que la catalana ha aconseguit fer un darrer atac per deixar enrera a Arenas i emportar-se la victòria final i treure deu minuts d’avantatge a l’arribada. El pòdium l’ha tancat La  la gallega Aroa Sio amb un temps de 7:52:42.

En categoria masculina la victòria ha estat pel també català Andreu Simon (CEM la Cameta Coixa) que ha dominat la cursa i que s’ha acabat penjant l’or a la meta per davant de Borja Fernández i Miguel Ángel Heras.

Pel que fa als components de la selecció catalana cal destacar el setè lloc del tarragoní Victor del Águila (CE Trail Tarraco) i l’onze lloc de Lluís Ruiz (AE Mountain Runners del Berguedà). Gerard Morales (CEM la Cameta Coixà) i Isaac Salvat (ACE Vilaseca) han entrat entre els cinquanta primers classificats i han ajudat a puntuar a la selecció per acabar guanyant la medalla de bronze per equips.