FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Carla López
Foto: Carla López

Notícies - 28/04/2020

El Mundial de curses per muntanya es farà a Catalunya el 2021

Alta Ribagorça Curses per Muntanya Curses per Muntanya

Era una notícia que s’esperava les darreres setmanes i que aquest matí s’ha fet oficial. Des de l’organització del Buff Mountain Festival conjuntament amb la ISF (International Skyrunning Federation) s’ha decidit ajornar la celebració del Mundial de curses per muntanya que s’havia de disputar a la Vall de Boí del 9 al 12 de juliol.

El moment actual i la crisi generada per la pandèmia de la Covid-19 han fet prendre aquesta decisió a l’organització que ha comunicat que decideix  “Posposar a el mes de juliol de 2021 els Campionats del Món de SkyRunning, que s’haurien d’haver celebrat al costat de l’BUFF® Mountain Festival. D’aquesta manera els títols de Campió de Món es posaran en joc el proper estiu, en el mateix format que estava previst per a aquest 2020: Ultra, Marathon i KmVertical, Combinada i Equips. Aquesta decisió ha estat consensuada amb la International SkyRunning Federation (ISF) i amb la Federació Espanyola d’Esports de Muntanya i Escalada (FEDME), per començar a treballar per als Campionats d’al Món 2021”

Aquest any per tant no se celebrarà el Mundial de l’especialitat i Catalunya es mantindrà com a seu del campionat el pròxim any.

En l’última edició de la cursa dos catalans, Oriol Cardona (Ski Club Camprodon) i Sheila Avilés (CEM La Cameta Coixa ) es van emportar la victòria en la prova que va ser puntuable per la Copa del Món de la ISF.

Pel que fa a la resta de festival que s’organitza anualment a la Vall de Boí, des del Buff Mountain Festival també s’ha decidit: “Posposar el BUFF® Mountain Festival Vall de Boí 2020, que se celebrarà del 4 a el 6 de setembre de 2020 amb la intenció de disputar les proves esportives programades: 42km, 26km i 12km i la Scott Marathon BTT però no així el Quilòmetre Vertical i la ultra. També tindran lloc les activitats familiars complementàries (nordic walking, ioga, campus infantil…)”

Caldrà estar pendents doncs de l’evolució dels esdeveniments per saber si el 4 i el 6 de setembre es podrà celebrar un esdeveniment que l’any passat va portar fins a Barruera a més de 15.000 persones.