FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Cesc Puig
Foto: Cesc Puig

Notícies - 25/01/2021

Obertes les inscripcions al curs de Monitor d’Excursionisme d’Entitat

Garrotxa Vallès Occidental Excursionisme Excursionisme Formació

La formació de la FEEC d’aquest 2021 arrenca amb dos nous cursos de Monitor d’Excursionisme d’Entitat, un a Olot (la Garrotxa) i l’altre a Terrassa (Vallès Occidental) i que començaran paral·lelament els mesos de febrer i març. La convocatòria ja està oberta i les inscripcions es podràn fer fins el dia 4 de febrer.

La figura del monitor és la que dona suport en la dinamització i promoció de les diverses activitats de muntanya que organitza l’entitat o club excursionista al qual pertany. A més a més, és el primer pas per aconseguir la titulació d’Instructor i poder ser formador benèvol de l’entitat.

Aquest curs va dirigit a totes les persones que vulguin realitzar aquestes tasques dins les entitats i clubs excursionistes adherits a la FEEC i que ja hagin superat les proves d’accés per poder-hi accedir. A la formació es treballaran els coneixements tècnics i de seguretat per poder complir la funció de monitor amb expertesa, com són nocions d’orientació, tècniques de progressió i coneixement del medi, i es donaran eines de comunicació per a la dinamització de grups.

Els requisits per a poder insriure’s-hi són la majoria d’edat, tenir la llicència federativa a la FEEC vigent durant l’any en curs i haver superat les proves d’accés.

El curs té una càrrega lectiva de 90h, de les quals totes les classes teòriques seràn en format online i e-learning i les classes pràctiques es faran presencialment. Un cop finalitzat el curs s’hauran de complir obligatòriament 90h de pràctiques laborals i una avaluació.

Les ubicacions de les sortides pràctiques, el calendari i el programa de la formació es penjaràn al web de la FEEC.