FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 10/08/2022

Nova guia de conducta per a practicants del descens de barrancs

Descens de barrancs i engorjats Natura

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha editat una breu guia de comportament i conducta per a practicants del descens de barrancs. Amb aquesta infografia la FEEC recorda la importància de respectar la natura sempre que fem una sortida a la muntanya i, en concret, anem a practicar barranquisme.

Alguns dels consells que podem trobar a la guia que porta per títol “A la muntanya, un bon barranquista…” són no molestar la fauna, tenir cura de les toves o tosques, desinfectar el neoprè i altres materials tèxtils després de realizar un descens, no fer soroll ni cridar en els salts, demanar permís per obrir nous barrancs i reciclar les cordes.

Aquesta nova infografia se suma a les guies de conducta per a practicants de l’excursionisme, l’esquí de muntanya i l’escalada realitzades els darrers anys per la FEEC i, en especial, gràcies als esforços de l’Àrea de Natura de la Federació. De la mateixa manera que els anteriors dissenys, pretèn ser una eina útil per a practicants dels esports de muntanya i un recordatori de bones pràctiques a la muntanya.

A la muntanya sigues cívic

L’Àrea de Natura de la FEEC manté el seu compromís constant i treballa de forma transversal amb les diferents àrees de la FEEC amb accions com la representació als Parcs Natural de Catalunya, convenis amb agents rurals pel seguiment d’espècies, la difusió de bones pràctiques als espais naturals i la promoció de l’estima de la natura, entre d’altres.

En aquesta ocasió i amb un intent de fer-ne la màxima difusió possible la FEEC edita una nova eina per a conscienciar a tohom que surt a fer muntanya. Una eina gràfica que vol donar unes pautes de conducte quan fem senderisme a la muntanya.

Consells bàsics i de sentit comú que són més que necessaris per a entre tots i totes mantenir l’entorn que ens envolta.

Per a realizar aquesta infografia s’ha comptat també amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona i els Agents Rurals.