FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Ivan Torres (Wogu)
Foto: Ivan Torres (Wogu)

Notícies - 02/05/2022

La FEEC edita una breu guia de comportament i conducta per a practicants de l’escalada

Escalada Clàssica Natura

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya edita una nova guia de conducta a la muntanya en aquest cas dedicada a tots els practicants de l’escalada. Davant l’augment d’inicivisme en els espais naturals que estem veient els darrers mesos,  la FEEC proposa diferents punts a tenir en compte per aquells que practiquen activitats de muntanya i edita aquesta tercera breu guia de comportament i conducta a la muntanya.

L’augment important d’escaladors i escaladores en zones determinades del país ha fet que en alguns punts de Catalunya s’hagin establert des de fa temps algunes regulacions, siguin per la convivència amb algunes espècies o per evitar problemes de massificació.

Aquesta nova breu guia de conducta pretén recordar alguns punts bàsics de la bona conducte quan es realitzen activitats a la muntanya.

La FEEC recorda també que a més a més de les actituts cíviques cal planificar bé les rutes que es volen fer a la muntanya.

L’Àrea de Natura de la FEEC manté el seu compromís constant i treballa de forma transversal amb les diferents àrees de la FEEC amb accions com la representació als Parcs Natural de Catalunya, convenis amb agents rurals pel seguiment d’espècies, la difusió de bones pràctiques als espais naturals i la promoció de l’estima de la natura, entre d’altres.

En aquesta ocasió i amb un intent de fer-ne la màxima difusió possible la FEEC edita una nova eina per a conscienciar a tohom que surt a fer muntanya. Una eina gràfica que vol donar unes pautes de conducte quan fem senderisme a la muntanya.

Consells bàsics i de sentit comú que són més que necessaris per a entre tots i totes mantenir l’entorn que ens envolta.

Aquest cop s’ha comptat també amb la col·laboració de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona.

Protegir el nostre terreny de joc

La FEEC des dels seus origens manté el compromís amb la conservació del medi ambient i de l’entorn. Des de la FEEC s’aposta per les regulacions quirúrgiques en llocs determinats, dies determinats i hores determinades per poder regular millor els moments puntuals i els fluxes exagerats de visitants. Critiquem obertament les prohibicions i les regulacions exagerades que no segueixen criteris estrictament de preservació del medi. Demanem també que es treballi de forma conjunta amb els diferents agents implicats, com es fa actualment des dels Parcs Naturals del país.

Volem sumar esforços però volem que es tingui en compte un col·lectiu de més de 42.000 federats i de pràcticament 80.000 socis i sòcies d’entitats excursionistes que altruistament treballen per la conservació de l’entorn des de fa anys.