FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 10/04/2019

Mingote en marxa per assolir dos vuit mils més: l’Everest i el Lhotse

Alpinisme

Propera parada, Everest. L’alpinista català Sergi Mingote segueix amb el seu repte solidari 3x2x8000, amb el qual pretén pujar, en un sol any, sis muntanyes de més de 8.000 metres. Ja en suma tres, després d’aconseguir en poc més de dos mesos assolir els cims del Broad Peak (8.047 m), el K2 (8.611 m) i el Manaslu (8.163 m).

La tercera fase d’aquest repte comença avui, quan emprèn el seu viatge a l’Himàlaia amb l’objectiu de coronar el Lhotse (8.516 m) i l’Everest (8.848 m) abans que comenci el juny. Les dues muntanyes comparteixen ruta normal fins al Coll Sud, motiu pel qual té previst començar pel Lhotse i, sense baixar al camp base, ascendir a l’Everest. Tot això, igual que en les anteriors ascensions, ho vol fer sense utilitzar oxigen artificial.

Mingote a pocs metres del cim del K2

Vuit joves amb discapacitat acompanyaran Mingote a l’Everest

L’Everest no és desconegut per Mingote. El 2001 hi va ascendir pel vessant sud (Tíbet) i el 2003, pel vessant nord (Nepal). De fet, es troba entre el reduït grup de tres alpinistes catalans que han pujat al sostre del món dues vegades, juntament amb Kilian Jornet i Òscar Cadiach. La novetat d’aquesta vegada, però, és la vessant solidària que tindrà aquesta ascensió. Vuit joves amb discapacitat intel·lectual de la cooperativa Apindep seguiran els passos del català durant els seus primers set dies de trekking en la seva ascensió al Lhotse-Everest. Els joves estan molt il·lusionats i tots han passat diferents proves del Centre d’Alt Rendiment (CAR) per certificar la forma física abans d’afrontar quatre dies d’ascens i tres de descens al Nepal.

Aquesta serà la primera expedició inclusiva a l’Everest, presentada a la inauguració de la nova seu d’ONAT Foundation a Parets del Valles, presidida pel mateix Mingote i dedicada a fomentar la inclusió social i la solidaritat a través de l’esport.

MIngote amb els joves a l’aeroport de Barcelona a punt de volar a Katmandú

Durant la inauguració del local també es van presentar les bases dels primers Premis Inclusius de l’Esport Català. Aquestes beques, atorgades per la Secretaria General de l’Esports i de l’Activitat Física de la Generalitat de Catalunya, neixen per donar forma a projectes que fomentint l’activitat esportiva amb persones amb capacitats diferents. Les activitats es poden presentar fins al 6 de setembre a través d’internet, seguint les instruccions que es poden trobar al web d’Onat Foundation.

El repte es tancarà al Pakistan

Després d’assolir aquests dos vuit mils, ja seran cinc els que portarà a l’esquena. Només un cim restarà per completar el repte. Tot i que inicialment tenia pensat fer el Kanchenjunga (8.586 m) i així ascendir els tres cims més alts de la Terra (Everest, K2 i Kanchenjunga), el paretà ha decidit tancar el projecte al Pakistan, amb l’ascensió del Gasherbrum I (8.080 m) i el Gasherbrum II (8.035 m).