FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 16/07/2018

Sergi Mingote corona el Broad Peak, el primer de sis

Alpinisme

A les vuit del matí, hora local al Pakistan, l’alpinista i exalcalde de Parets, Sergi Mingote, aconseguia coronar el cim del Broad Peak (8.047 m). Mingote ha atacat aprofitant una finestra de bon temps per aquest cap de setmana, després de diversos dies amb climatologia adversa. L’expedició del català ja havia intentat fer cim, però les intenses nevades, el fred i el vent van fer-los retrocedir. Després de 12 hores d’ascens, Mingote ha aconseguit assolir la dotzena muntanya més alta del món.

Abans d’iniciar l’ascens, el paretà explicava: “No serà fàcil aconseguir coronar el Broad Peak, però ningú va dir que ho seria. En Lluis, en Carlos i jo tenim la motivació molt alta i els nostres estòmacs comencen a notar els nervis del dia anterior a l’atac al cim. Aquesta temporada no ha estat possible equipar amb corda fixa el tram que va des del Camp 3 fins el cim i, això, serà un aspecte clau. L’expedició austríaca té uns 300 metres de corda de reserva que s’intentaran muntar durant l’atac al cim.”

El Broad Peak és només l’inici d’un repte en majúscules. El català vol aconseguir el rècord Guinness #3x2x8000, que consisteix en coronar sis vuit mils en un any: L’Everest (8.844 metres), el K2 (8.611 metres), el Kanchenjunga (8.586 metres), el Lhotse (8.516 metres), el Manaslu (8.156 metres) i el Broad Peak (8.047). Mingote ha afrontat aquest ascens amb l’alpinista Lluís Cortadellas, que no ha pogut assolir el cim. El granollerí Pep Vega va haver d’abandonar l’expedició la setmana passada.

Després d’aquest primer cim, Mingote encara el seu proper objectiu: aconseguir coronar el K2 (8.611 m), el gegant veí del Broad Peak.