FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 31/08/2018

Mila Duran, Eli Gordón i Mònica Vives, primers podis catalans al Mont Blanc

Curses per Muntanya

La localitat de Chamonix, als Alps francesos, es converteix durant aquests dies en la capital mundial de les curses per muntanya. Sota el paraigües de la Ultra Trail del Mont Blanc (UTMB) s’apleguen fins a un total de vuit curses, aptes per a quasi tots els nivells i amb distàncies variades.

La primera de les curses destacades ha estat la MCC (De Martingy-Combe à Chamonix), que ha sortit el dilluns 27 amb més de 800 corredors inscrits. La prova ha cobert una distància de 40 quilòmetres, acumulant 2.300 metres de desnivell positiu.

La corredora catalana Mila Duran (GE Lletissonada), guanyadora l’any 2016 de l’Ultra Trail Trepitja Garrotxa, ha donat la sorpresa a la MCC i ha creuat la meta a Chamonix com a segona dona, amb un temps de 4 hores i 47 minuts. La seva ha estat la primera medalla per una corredora catalana en aquesta edició de la UTMB.

La guanyadora de la MCC ha estat la nord-americana Kate Pallardy, amb 4 hores i 30 minuts. Per darrera de Duran ha arribat Caitlin Fielder, de Nova Zelanda, trepitjant-li els talons, a només 9 segons de distància de la catalana.

Mila Duran ha obert un palmarès per les corredores catalanes que han ampliat Eli Gordón (AE Lleure Montornés) i Mònica Vives a l’OCC (Orsières-Champex-Chamonix) . Gordon partia d’Orsières com a principal favorita, després de fer-se amb la victòria en la passada edició, però s’ha trobat amb una forta rival en la cursa de 55 quilòmetres i 3.500 metres de desnivell positius, Ruth Croft.

Croft i Gordon s’han mantingut al capdavant durant tota la cursa però la de Nova Zelanda ha anat un punt per sobre i finalment ha creuat la meta 8 minuts abans que la catalana, proclamant-se guanyadora, amb un temps de 5 hores i 53 minuts. Gordon ha arribat a Chamonix en 6 hores. Vives ha acabat tercera, tancant el podi, amb un temps de 6 hores i 40 minuts.

En la categoria masculina de l’OCC, el xinès Erenjia Jia ha guanyat amb un temps de 5 hores i 28 minuts. Segon ha estat Santiago Mezquita, amb 5 hores i 34 minuts, i tercer Kevin Vermeulen amb 5 hores i 35 minuts.

Per altra banda, el mallorquí Tòfol Castanyer s’ha fet amb una meritòria quarta posició a la TDS, amb un temps de 13 hores i 58 minuts.

La prova reina, la UTMB donarà el tret de sortida a les 18 hores del divendres 31. Una de les grans incògnites serà veure com es troba Kilian Jornet (CE Cerdanya Pirineus) després de guanyar l’exigent Trofeo Kima fa només cinc dies.

Foto / UTMB