FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 26/08/2018

Kilian Jornet, victòria i rècord al Trofeu Kima

Curses per Muntanya

El Trofeu Kima ha arribat a les 20 edicions aquest 2018. La cursa que es disputa a l’entorn de Val Masino (Itàlia) ha format part un any més de la copa del món d’skyrunning de la ISF i ha aplegat a molts dels millors corredors del món, en un cap de setmana on calia escollir entre Kima o la Matterhorn Ultraks.

La prova italiana, coneguda també com “la cursa de les cadenes”, compta amb un circuit de 52 quilòmetres i 4.200 metres de desnivell positiu i és una de les més dures i carismàtiques del calendari internacional. Qualsevol skyrunner la desitja córrer un dia o altre, sempre i quan aconsegueixi un dorsal al que només accedeixen 300 corredors.

Kilian Jornet guanya el Trofeu Kima amb rècord

Kilian Jornet (CE Cerdanya Pirineus) arribava al Trofeu Kima amb dos objectius: guanyar i recuperar el rècord. L’any 2016 Jornet no va córrer ja que es va dedicar de ple al seu projecte d’ascensió a L’Everest. Llavors, el nepalès Bihim Gurung li va prendre la millor marca, amb un registre de 6h10’44”.

Dos anys més tard -el Trofeu Kima té caràcter bianual- Jornet ha arribat a Val Masino en plena forma, després de guanyar aquesta temporada a la Marató del Mont Blanc o a la ràpida Sierre-Zinal.

La cursa ha sortit dues hores més tard sobre l’horari previst, a les 6am, degut a les condicions meteorològiques. Jornet s’ha trobat amb un fort rival a batre, Alexis Sévennec, amb qui ha compartit el lideratge en tot moment. La cursa s’ha decidit en la baixada des de Passo Barbacan, al quilòmetre 37, on Jornet ha pujat una marxa i ha aconseguit una distància clau per arribar a la meta en solitari.

Per darrera es disputava una altra cursa, amb André Jonsson, Cristian Minoggio i el també català, Pere Aurell (CEM La Cameta Coixa) , lluitant per la tercera plaça del podi.

Kilian Jornet ha creuat la meta com a guanyador indiscutible, parant el cronòmetre en 6h9’19” i establint un nou rècord, superant al de Gurung en 1 minut i 25 segons. Sévennec ha estat segon, amb 6 hores i 11 minuts, i tercer ha entrat a meta Pere Aurell, amb 6 hores i 20 minuts.

Cal tenir en compte que en només cinc dies, el divendres 31 a les 18pm, Kilian Jornet es tornarà a posar un dorsal a la Ultra Trail del Mont Blanc, on s’espera que protagonitzi un aferrissat duel amb Luis Alberto Hernando. Caldrà veure si el català s’ha recuperat bé de l’esforç invertit al Trofeu Kima.

Entre les dones, la nord-americana Hillary no ha trobat resistència per proclamar-se guanyadora amb un temps de  7h37’29”, només un minut per sobre del rècord que segueix ostentant Núria Picas des de l’any 2012, quan va guanyar vestint la samarreta de Catalunya. La segona classificada ha estat Robyn Owen, amb 7 hores i 39 minuts, i la tercera Mira Rai, amb 7 hores i 41 minuts.

La selecció catalana de curses per muntanya de la FEEC ha participat amb un equip format per: Montse Martínez (AAE Escola del Treball (SE), Pol Rodríguez (UEC Olesa de Montserrat) i Eduard Hernández (AE Matxacuca). L’organització de la prova encara no ha publicat els resultats oficials i encara no es coneix la seva classificació.

Fotos / ISF i Andrés Arroyo